Ti havi mekkora fizetéssel elégednétek meg?
Nettó 306 ezret hagytam otthon a külföldi munkáért....nem bántam meg, nem azért, mintha itt milliókat keresnék. Átlagosan élek, ami kell arra jut, de megnézem mire költök.
Engem nem a pénz motivált a kiköltözésben és nem is tudnának pénzzel visszacsábítani.
"Elől-hátul húsz... és kézimunkázzon az öreganyád...!"
;)
Ha azt vesszük, hogy külföldön tegyük fel 1500 eurót keresel, ami 290 Ft-al számolva 435 000 Ft. Kint drágább az albérlet és az ingatlan, de kb. 400 Euróból kijön, ami 116 000 Ft, ezt kivonjuk a 435 000 Ft-ból, ami 319 000 Ft. Ehhez hozzáadjuk az itthoni albérlet árakat ami 50 000 Ft tehát 369 000 Ft.
A benzin ugyanannyi, az élelmiszerek nem drágábbak sokkal, de vegyük úgy, hogy az a 69 000 Ft a plusz amit külföldön kajára kifizetsz, a rezsi nem drágább.
Összesen tehát 300 000 Ft lenne a reális fizetés, egy eu-s tagállamban, Európa közepén, Ausztria mellett, ahol ugye ezt megkeresi egy normál ember.
És mit tudunk Ausztriáról? Kb. akkora mint Mo., Kb. annyian lakják mint Mo-t, és míg neki a síturizmusból van bevétele, mi elpazaroljuk a mi kincseinket (a földet pl.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!