A betegszabadságomba beleszámolták a pihenönapjaimat is? (! )
Figyelt kérdés
Nekem hétfö-kedd pihenönap, és hétfön lettem beteg. A papírjaimat most kaptam meg amin az van hogy 5 nap betegszabadság. A hétfö-kedd (pihenönapok) is beleszámítanak a betegszabadságba?2013. okt. 31. 10:06
1/3 anonim válasza:
Jogosan számolták bele.
Amennyiben "normál" munkarendben (ún. egyenlő munkarendben) dolgozol, akkor a szombat vasárnap számít pihenőnapnak. Ilyenkor nem kell a szombat-vasárnapot betegszabadságnak "kiírni".
De te az ún. egyenlőtlen munkarendben dolgozol, amikor is nem szombat-vasárnap a pihenőnapod. Ekkor a munkáltatódé a döntési jog, hogyan számítja a betegszabadság napjait. A te esetedben a hétfő-keddre is kiírhatja a betegszabadságod.
2/3 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi. Miért döntött így? Nekem a hétfö kedd olyan mint másnak a szombat-vasárnap.
2013. okt. 31. 11:03
3/3 anonim válasza:
Az orvosnak szóltál, hogy csak szerdától írjon ki? Ilyenkor nyugodtan szólj neki, mert magától nem tudhatja, hogy mikor dolgozol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!