Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha ilyenek érzelgősek lennétek...

Ha ilyenek érzelgősek lennétek, elvállalnátok ilyen munkát?

Figyelt kérdés
Gimnáziumban fogok végezni, és most nézegetem, mire jelentkezzek, tehát egyelőre mérlegelek. Egy ápolói képzés jó lenne nekem, viszont az a baj, hogy ha karácsonykor és szilveszterkor nem lehetnék a szeretteimmel, a szívem megszakadna. Ha kórházban dolgoznék, akkor nincs kibúvó az ünnepi munka alól. Így mit gondoltok erről? Vagy csak azért gondolom ezt, mert gyerek vagyok? Az egyik ismerősöm is mondta, hogy a szülei kórházban dolgoznak, és egyedül tölti a karácsonyokat. Nekem nagyon fontosak a kapcsolataim, és úgy gondolom, ezeket az alkalmakat nem lehet visszahozni az életben. Tanácstalan vagyok. Lehet, hogy később meg azt gondolnám, nem érte meg holmi ünnepekért feladni egy munkát, de nem arról van szó, hogy most ez a munka minden álmom, csak annyira könnyű lenne elhelyezkedni, a családomat minél hamarabb tudnám anyagilag támogatni, és szeretek emberekkel foglalkozni, tehát passzolna hozzám, csak abban nem vagyok biztos, hogy meg tudnék békélni ezzel az ünnep témával.

2013. okt. 2. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
szerintem az embernek meg ne karácsonykor meg szilveszterkor domburuljanak ki a nagy kapcsolatai,hanem egész évben,különben meg ugyanolyan nap,akárcsak mint a többi,szóval nem értem miért sírsz.
2013. okt. 2. 19:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Dec 24-én és dec. 31-én otthon tudsz lenni a szeretteiddel, mert ezeket a napokat mindig olyanok vállalják el akik bent akarnak lenni. A többi nap meg megbeszélés kérdése. Általában akiknek kisgyerekük van, azok megkapják a lehetőséget hogy otthon legyenek.

De ha mégis dolgozni kell..Akkor sincs gond. Felnőttként már az lesz a fontos hogy legyen egy fix állásod, kapj fizetést..

2013. okt. 2. 19:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Én szívem szerint az összes "speciális" műszakot elvállalnám, mert az év összes többi napján el tudom vinni a családot oda is, ahova amúgy nem, mivel sokkal több a fizu, ugyanannyi munkaidőért! :)
2013. okt. 2. 20:13
 4/5 anonim ***** válasza:
És mi van, ha beosztanak dec. 24-ére? Mi is tartottunk már családi karácsonyt 23-án és 25-én is, attól függően, hogy tudtuk megszervezni az utazást vagy éppen a munkát. És semmivel se volt rosszabb, mint egy 24-i karácsony. Igaz, a szilvesztert nem nagyon lehet átszervezni, de az szerintem nem is egy nagyon meghitt családi ünnep. Ennyi miatt én nem keresnék más szakmát, ha egyébként megfelelő lenne.
2013. okt. 3. 10:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Orvosok a szüleim és a nővérem is. Előfordult, hogy ünnepnap ügyeletesek voltak. Az egészen kicsi gyerek észre sem veszi, ha egy nappal előbb vagy később jön a Jézuska, a nagyobbnak meg el lehet magyarázni, hogy anyának ez a munkája. A betegek nem maradhatnak egyedül a kórházban. Nem fog örülni annak sem, ha egy sima vasárnap nem vagy otthon, de nem lesz tőle lelki sérült, se ő, se te.

Az én kilenc éves kisfiam is kénytelen volt belenyugodni, hogy bár ő nem megy iskolába, nekem dolgoznom kell, mert olyan gyerek jönnek hozzám foglalkozásra, akik hetek óta várnak erre az időpontra.

2013. okt. 5. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!