Tanácstalan vagyok. Mit tegyek. Ezek után nem tudom mit várjak? Írjak egy felmondó levelet? Abban mit írjak?
Figyelt kérdés
Egy kisvárosban dolgozom jelenleg, mint óvodapedagógus lakhelyemtől kb.14 km-re naponta járok dolgozni, a munkahelyem nem támogatja az útiköltségem.Tavaly ugyanebben az intézményben dogoztam, június 30-ig, nyáron mivel lejárt a szerződésem munkanélküli lettem.De már akkor azt az ígértet kaptam szeptembertől visszavesznek, és már nyáron sem engednek el...de a szerződésem, most is jún.30-ig szól., tehát ez nem úgy lett, ahogy az ígéret szólt..Tegnap este kaptam egy végleges állás lehetőséget...itt is bejárás, de közelebb, mint a másik...ha nem is térítik itt sem az útiköltséget akkor is előnyösebb számomra..Ma közöltem a jelenlegi vezetőmmel a helyzetet....azt mondta, hogy nem gondolom ,hogy szólnom kellett volna???..mert jogilag így nem lehet..na de ha én is tegnap váratlanul tudtam meg..és már döntenem is kellet..nekem kellemetlen ez a helyzet..én sem így tervezetem...Most nem akart elengedni, és azt mondta hétfőn térjünk vissza rá..na de nekem már kedden be is kellene állnom..ő azt mondta addig nem mehetek el, míg nem találnak a helyemre valakit addig le kell dolgoznom a "felmondási időt"..de nekem mivel három hetet dolgoztam az új szerződésem óta, van egyáltalán felmondási időm?Az "új" vezető szerint nincs felmondási időm..és el kell engednie..Egyáltalán nem örülök a kialakult helyzetnek..de nekem az új lehetőség lenne a jobb. Kérdezném a véleményetek, tanácsotokat. Köszönöm.2013. szept. 28. 15:19
1/2 anonim válasza:
3 hónap próbaidő van kikötve minden egyes újra megkötött munkaszerződésnél,a próbaidő teljesítése után pedig határozott vagy határozatlan időtartamú lehet.
mivel neked az időkorlát adott, tudtad h milyen feltételekkel vállalod annak az aláírását.
de próbaidő ki kell h legyen kötve.
nézd meg és olvasd el újra mit ír a szerződés.
mert ha ki van kötve próbaidő, elvileg 3hónap szokott lenni, de van h egy hónap, akkor ezen időtartamon belül bármikor felmondhatsz, nincs felmondási idő.
mindegy a főnököd mit mond, a szerződésben le van írva.
olvass utána
2/2 A kérdező kommentje:
Megnéztem a szerződésem a próbaidő 2013.09.02- 2014.01.02.
2013. szept. 28. 21:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!