Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem vettek fel?

Miért nem vettek fel?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy multihoz állásinterjúra, írattak velem két tesztet, mindkettő nagyon jól sikerült, az interjú is zökkenőmentesen zajlott, erre fel ma hívnak, hogy nem sikerült. A miértjét persze nem árulták el, hiába kérdeztem. Pályakezdő vagyok, és örülök, ha találok valamit, nyáron volt egy hetes pályafutásom hasonló multinál, ott önhibámon kívül kirúgtak, miértekre választ ott sem kaptam, mindezt elmeséltem itt is, talán ez vetített rossz fényt rám? Más nem tudok elképzelni, tényleg minden jól sikerült.

2013. szept. 26. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ebben semmi különös. Biztos sokan jelentkeztek, és többen is voltak, akik teljesen megfeleltek volna. De nyilván mindenkit nem vehetnek fel. Valószínűleg volt valaki, akinek szintén minden jól sikerült, mint neked, csak neki még tapasztalata is volt.

Próbálkozni kell. Általában rengeteg elutasítást kap az ember, mire sikerül egy normális munkát találnia.

Azt meg nem értem, hogy hogy vetíthetne rád rossz fényt, amit itt írogatsz. Itt senki nem tudja, hogy ki kicsoda.

2013. szept. 26. 09:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy jól sikerült sajnos nem elég. Egy állásra jelentkeznek 500-an, abból egyet felvesznek. Biztos másnak is jól sikerült. Ne edd magad ezen, azonban legközelebb tényleg ne kövesd el azt a hibát, hogy elmeséled hogy kirúgtak. Hiába mondod hogy nem tehetsz róla, nem fogják elhinni. Nem is értem hogyan rúghattak ki egy hét után. Azért neked is tenned kellett valamit.
2013. szept. 26. 09:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Az nem számít, hogy jól sikerült-e vagy sem, csak az, hogy te voltál-e a legjobb. Ha már csak a 2. legjobb voltál, akkor nem téged vesznek fel, ez ennyi - csak egy lehet a győztes.
2013. szept. 26. 09:49
 4/6 A kérdező kommentje:

Azért meséltem el, mert mindig nyílt lapokkal játszom, nem szerettem volna már az elején hazudozni.

Az 1 hetes munkaviszonyom rövid története pedig azon alapul, hogy a cég elvolt maradva a határidőkkel, felvettek 20-30 embert, és behozták, majd akit felvettek, el is küldtél. Persze, ők ezt tagadják.

2013. szept. 26. 09:51
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ó, ezen ne keseredj el - lesz még jópár ilyen állásinterjú mire egyáltalán valamit találsz.

Az, hogy jól sikerül a teszt és kölcsönösen szimpatikusak vagytok élő beszélgetésen nagyjából nem sokat jelent. Ott van még a bérigény, a tapasztalat és társaik...

Én is az őszintét játszottam, aztán miután egyetlen pozitív visszajelzést egy autógyártótól kaptam, miszerint felvennének, igaz a megcélzott gondolkodást is igénylő munkakör helyett szalag mellé, onnantól elkezdtem én is szépíteni. Ki vagyok én, hogy szembe vizeljek azzal, amit mindenki csinál? Feltételezem a munkaügyesek úgyis megszorozzák 0,6-tal amit a pályázó magáról állít, így az őszinteség nem biztos hogy annyira célravezető.

2013. szept. 26. 10:54
 6/6 anonim ***** válasza:
*na, szépen összefogalmaztam a dolgokat... :P Szembe vizelni a széllel, vagy szembe menni mindenkivel - de megint megtaláltam a leglehetetlenebb kombinációt... :D Sebaj, majd hétvégén kipihenem magamat.
2013. szept. 26. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!