Megérné kémiatanárnak mennem?
Figyelt kérdés
Lenne állásom? Nem hallnék éhen? stb.:)2013. szept. 19. 21:26
1/7 anonim válasza:
Állásod lenne mivel hiányszakma. Az más kérdés, hogy a tanári fizetésből csak éhen halni lehet. A jelenlegi változtatásokkal arra számíts, hogy 100 ezer felett nem fogsz keresni. Nem véletlen, hogy a kémiások inkább vegyésznek, gyógyszermérnöknek mennek.
2/7 A kérdező kommentje:
(Elnézést a helyesírási hibáért a kérdés leírásában.)
Szóval, nem ajánlod, hogy kémia tanár legyek? Mert szeretnék tanítani, nagy álmom volt mindig is. :)
2013. szept. 19. 21:33
3/7 anonim válasza:
A világ számos országában megérné. Magyarország sajnos még mindig nincs köztük. :(
4/7 anonim válasza:
A kémia talán a legnehezebb tantárgy, általában a legtöbb gyerek utálja, és nagyon kevesen értik. Nekem is meggyűlt vele a bajom. Viszont egyszer, egy évig volt egy nagyon jó kémiatanárom, ő olyan szemléletesen és érdekesen tanított, hogy értettük és szerettük. Szóval, ha úgy érzed, hogy te képes lennél erre, és vállalod az életre szóló szerény életmódot, akkor rajta. Tanítani nagyszerű, magam is pedagógus vagyok :)
5/7 anonim válasza:
Ha azt szeretnéd csinálni, akkor csináld azt.
Én 2 éve hagytam ott ZTE-Kémia szakot, pont ilyen szándékaim voltak mint neked. Célszerű felvenni hozzá még egy szakot, aminek magasabb az óraszáma, hogy meglegyen a heti 30 óra.
6/7 anonim válasza:
A többiek által elmondottakat csak megerősíteni tudom: állásod lesz, pénzed kevésbé. Ha tényleg ez az álmod, és biztos vagy benne, hogy minden szenvedést megérne, csak akkor válasszad ezt a pályát. Arra viszont készülj fel, hogy egyrészt sajnos nem túl megbecsült ez a szakma, másrészt a kívülállók által gyakran hangoztatott temérdek szabadidő is inkább csak legenda...
7/7 anonim válasza:
Biztosat nem tudok mondani, de én is kémiatanárnak készülök, és nagyon remélem, hogy megéri. A megérést pedig nem elsősorban pénzben mérem, de az szempont volt, hogy állásom valószínűleg lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!