Ez a levél min módosít?
Figyelt kérdés
Az első gyermekem két éves múlt, most a másodikat várom, nem mentem vissza dolgozni, hanem táppénzre vetettem magam, így jobb pénz kapok, mintha Gyes-en várnám a következő babát, aki egyébként kb 3 hét múlva fog megszületni. Ma kaptam egy levelet a munkáltatótól, hogy október 1-től megváltozott a munkaköröm, ennek kapcsán a munkaidőm és a fizetésem is lecsökkent. Ez azt jelenti, hogy ha visszamennék dolgozni Gyes után, akkor csak így tudnának visszavenni? A Tgyás-on illetve a Gyed összegén ez nem változtat a jövőben ugye?2013. szept. 16. 14:58
1/4 anonim válasza:
Feltenném a kérdést hozzáértőnek is, hogy táppénz alatt kerek perec kijelentheti-e a munkaadód, hogy megváltoznak a feltételek.
Továbbá majd ha visszamész dolgozni, akkor ebbe a csökkentet fizetésű munkába vesznek vissza, hogy minél kevesebbet kelljen fizetni arra az időre, amíg majd kirúgnak.
Nem tudom most hogy számolják a gyed-et, tgyást, de okt.1. utáni csökkentés talán már azok összegébe nem szól bele.
2/4 anonim válasza:
Ez csak arra vonatkozik, ha majd visszamész dolgozni, és ha nem fogadod el így a szerződés-módosítást, akkor lehet, hogy létszámleépítés miatt felmondanak.
3/4 A kérdező kommentje:
De a második baba után a juttatásokat már az új fizetés szerint kapom majd? Mert ez esetben inkább eljövök gyorsan még a Tgyásra, mert ez a szerződés módosítás október 1-el lép hatályba. A munkaszerződést lehet egyoldalúan módosítani? Nem kell ehhez az én beleegyezésem is?
2013. szept. 16. 15:28
4/4 anonim válasza:
Egyoldalúen szerintem nem lehet, neked is alá kell írni, ha nem írod alá, akkor általában felmondanak, de nem ártana megkérdezned egy jogászt, a díjazással kapcsolatban meg a SZTK ügyintézőt hívd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!