Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Már most nyagatnak a továbbtan...

Már most nyagatnak a továbbtanulással. Mit csináljak? (tööbbi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!!!

Még csak 11 éves vagyok , de már most nyagatnak a szüleim a tanulással a 6osztályos gimivel meg ilyesmikkel.

Mondtam nekik hogy hadjanak én úgyis író leszek.

Azt most ne azt hidjétek hogy ez egy hobort, mert 9éves korom óta írok:))

És az lenne a kérdésem hogy az íráshoz kell diploma vagy valami ilyesmi?:D

Meg még angol német és franica nyelvet szeretnék egy középfokura csak nem tudom hogy ahhoz kell egyetem, vagy fősuli vagy mit tudom én:DD

Léccives segítsetek!!!!

2013. szept. 15. 16:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Az nem úgy megy, tündérbogaram. Ahhoz, hogy megélj a könyvírásból, ahhoz nagyon tehetségesnek kell lenned, és olyan könyveket kell tudnod írni, hogy nagy kereslet legyen rá.

Jah, és egy bölcsészdiplomát minimum szerezzél magyarból. Az idegennyelvek azok függetlenek az iskolai végzettségtől, viszont fordítva már nem. Csak akkor kaphatsz diplomát, ha van nyelvvizsgád.

2013. szept. 15. 16:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Igaza van a szüleidnek inkább tanulj, írni később is tudsz. Én 7 éve focizom és egy centet se kaptam még érte.
2013. szept. 15. 16:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni de Magyarországon, Vörösmarty óta, senki nem tudott megélni pusztán az írásból. Ha megnézed még a felkapott kortárs íróink is dolgoznak az írás mellett.
2013. szept. 15. 17:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Még helyesen sem tudsz írni, így előbb foglalkozz a sulival, majd utána esetleg az írással.
2013. szept. 15. 17:24
 5/8 Mirk ***** válasza:

Több esélyed van megélni belföldön asztrofizikusként, úgy, hogy minden évben kegyelem-kettest kapsz fizikából, mint arra, hogy hivatásos író légy.

Nem hiszem, hogy hóbort és elhinném, ha azt írnád, hogy jól írsz. De ez édeskevés.

Márpedig az életedről még általános iskolában döntened kell, ez szomorú tény.

A legtöbb gyereket vagy egyszerűen nem érdekli még a "távoli" jövő, vagy fogalma sincs arról, mit is szeretne csinálni majd az életben. Szinte mindenki úgy választ középiskolát, hogy "ide megy a Marci is", vagy "ez jól hangzik", esetleg "ez legalább a városban van, nem kell buszozni". Mikor érettségi után, a továbbtanulásról kell dönteni, néhányan már megpróbálnak aszerint dönteni, hogy mely szakirány szimpatikus nekik, esetleg mivel lehetne sokat keresni, de ez sem igaz mindenkire.

Az a helyzet, hogy hamar el kell döntened mit is szeretnél csinálni. Annak megfelelően kell középiskolát választanod és tanulnod kell, hogy a megfelelő egyetemre kerülhess. Rengeteg ember későn jön rá, hogy "hoppá, itt, meg itt elrontottam, rossz döntést hoztam, most már késő bánat".

Nem kell feladnod az írást. Választhatsz olyan pályát is aminek köze van az íráshoz, de ne ez legyen az egyetlen lapod az életben, azt javaslom.

Csak egy tanács valakitől aki tudja, hogy elrontotta.

2013. szept. 15. 23:37
 6/8 A kérdező kommentje:

na az 1. pár válaszolgatónak: minek irtok ide ha sz*rtok rá?? és nem segítetek??

utolsőó válaszolonak köszönöm(meg annak aki írtamhogy ilyen diploma kell ......) szóval aki itt szekál az elhuzhat és köszönöm az értelmes válaszokat:)

2013. szept. 17. 19:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy író lehess, igen műveltnek és tanultnak kell lenni... Nem KELL semmi hozzá, csak a jó (és piacképes) író művelt, tanult. Aki nem, abból nincstelen mű-író lesz. Még újságíró sem nagyon, mivel ahhoz is képzettség kell.

Azért nyaggatnak a továbbtanulással, mert ma már ilyenkor kell elkezdeni ezen gondolkodni és orientálódni.

2013. szept. 30. 05:13
 8/8 anonim válasza:
Én is szeretnék írással foglalkozni, illetve írogatok is, bár az egyetem mellet nincs rá sok időm, de ihletem se nagyon. Azt tanácsolom, hogy olvass sokat, de ne bestsellereket! Olvass Örkényt, Kosztolányit, Csáthot, Mikszáthot, kortársakat, a vajdasági irodalomból tudok neked ajánlani, ha érdekel. Ha írni szeretnél, válassz olyan szakmát, amiből megélsz, és művelődj emellett, mert ez tényleg nagyon fontos.
2013. szept. 30. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!