Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A kalauzoknak jo az arcmemoriaja?

A kalauzoknak jo az arcmemoriaja?

Figyelt kérdés
Amikor vonaton utazom, es a kalauz korbejarja a vonatot eloszor, utana pedig a megallok utan megint maszkal es kerdezi: "Uj felszallok?" - arra gondoltam: ha vki csondben marad, mintha mar megmutatta volna a jegyet az elozo korben, lehetseges lenne bliccelni. De mindig ugy tunik, h a kalauz emlekszik, ki nem volt ott a megallo elott, legyen a vonat kicsi vagy nagy. Szoval a kerdesem az lenne: a kalauzok megjegyzik, kiktol kertek mar a jegyet? Nem mintha bliccelni akarnek, sztem nem eri meg a stresszt, csak erdekel.

2013. aug. 30. 15:43
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem az a munkájuknak szerves része, hogy jó legyen az arcmemóriájuk. Sokszor még arra is emlékeznek, hogy meddig szól az utas jegye.
2013. aug. 30. 16:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze,hogy jó.
2013. aug. 30. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez régi trükk, sokan csinálják, belemélyednek a könyvükbe, újságba, stb.

Biztosan nem emlékszik a kalauz mindenkire, és arra sem,hogy meddig szól a jegye.

De biztosan megjegyez sok mindnekit, és sokaknak azt is tudja, hogy meddig szól a jegye, főleg ha tőle vette azt.

Pl ha rendszeres utas vagy, akkor lehet már látásból ismer.

Ha nem rendszeres, akkor is lehet valami spéci ismertetőjeled, amiről tudja, hogy tőled bizony még nem kérte a jegyet. Vagy emélkszik arra, hogy az üléstársad mellett korábban nem ült senki...

Ez elég nagy lutri, hogy éppen mit memorizált az adott kalauz.

2013. aug. 30. 16:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Most nem akarlak erre nagyon buzdítani de jeggyel végül is megteheted, hogy kipróbálod, hogy az "új felszállók menetjegyét" szöveget "nem hallod meg". Eléggé jó a memóriájuk különben, de ők is csak emberek. Ha feltűnően lapít vki az nyilvánvaló. Amúgy vasútbarát vagyok, szóval csak szépen...
2013. szept. 2. 20:08
 5/6 anonim válasza:
100%

nekem volt olyan, hogy átszállással menetem a keleti pu-on keresztül és a jegyvizsgáló leszállás előtt pár perccel odajött szólni, hogy melyik vágányról megy vonat abba az irányba :) fiatal nő volt :)

sőt, volt olyan is, hogy idősebb úr volt a jegyvizsgáló, ült mellettem egy pasi kb félútig, aztán átült máshova és amikor újra arra járt a kalauz megkérdezte, hogy hova tűnt a mellettem ülő, mert még csak félúton vagyunk :)

2013. szept. 2. 20:35
 6/6 A kérdező kommentje:

:) Koszi a valaszokat. Erdekes azert ez az egesz. Biztos jo emberismerok a jegykezelok, es valoszinuleg a gyakorlat is megtanitja oket arra, milyen pszichologiai jelek aruljak el a blicceloket.

Amugy en magam soha nem probalnam ki, mert egyreszt engem mindig mindenhol megjegyeznek, masreszt meg irto megalazo lenne a helyzet ha lebukok (es biztos le is buknek, mert a felelem az arcomra lenne irva :))) ) . Harmadreszt meg van penzem jegyre es potyautasokbol nem lesz penz fejlesztesekre, ugyhogy inkabb kifizetem a jegyet.

2013. szept. 3. 10:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!