Mennyit dolgoztok naponta, hány órát? És hánytól hányig? Kíváncsi vagyok, hogy más is olyan brutális időbeosztásban dolgozik-e, mint én, vagy az átlagos a normál 8 órás munka.
08:00-17:30, 18:00, 20:00 feketén.
08:00-17:30=5000Ft.
08:00-18:30=5000Ft.
08:00-20:00=5000Ft.
Ha nem tetszik, el lehet menni!
8 órás meló.
8 -tól 16.30-ig. Hétfőtől péntekig.
De most csak napi 4 órában dolgozom 8-tól 12-ig mert a főnök rajtunk spórol, hogy nyaralni tudjon 2 hónapot Ausztráliában. Így most lecsökkentette 4 órára a munkaidőnket. Olyan 2-3 hónapig így lesz..
6-14
14-22
22-06- ig Hetenként váltva. havi 80-85 ezerért...
Én karbantartó vagyok, 8 órás műszakba vagyok bejelentve. De néha túlóráznom is kell, de azt külön számolják el amúgy.
Nálunk régen reggel 6:00 kor volt kezdés, de a takarítók, meg a tereprendezők kérésére el lett tolva 1 órával későbbre így reggel 7:00 kor kell kezdenem. és tart a műszak így 15:00 ig. Ezzel nincs gond mert legalább tovább aludhatok meg télen reggel 6 órás kezdéssel időnként semmit nem lehet csinálni mert akkor még 7 kor is sötét van amikor az ember semmit nem lát, és bent sem kapcsolhatunk le nagyon semmit főleg ha villanyszerelés van. Úgy meg nagyon elcsúszunk a melóval.
Egy iskolában dolgozom de az önkormányzat a munkáltatóm tehát ha azt mondják hogy aznap ne az iskolába hanem a polgármesteri hivatalba vagy más középületbe menjek akkor oda kell mennem dolgozni. De nagyon agy részt az iskolában dolgozom.
Ott néha csak reggel fél 8 kor tudunk valamit kezdeni magunkkal amikor már világosabb van, nyáron nem gond, csak akkor is 7 órától van kezdés mert kisírták sokan a buszuk miatt. Persze amikor még júniusba volt az a nagy meleg akkor sikerült meg egyezni a főnökkel hogy akkor inkább menjünk be éjszakára mert akkor úgy is csak műhely munkák voltak ugye padok, asztalok javítása akkor nem volt gond a sötétséggel, de a villanyszerelést csak világosban tudtuk csinálni.
Most szabadságon vagyok éppen.
De a baj ezzel a 7 órás kezdéssel az hogy később is érek haza, mert nekem 40 perc az út autóval sajnos, és hazaérek vagy délután 4 órára vagy több mert ugye akkor csúcsforgalom mert már mindenki úton van hazafelé, persze hogy nehezen lehet haladni van egy kis kerülő út de az legalább 10 km felesleges kerülő így ugyanott vagyok mint eddig.
Néha 12 óráznom kell ha olyan munkát kell végeznünk akkor cserébe másnap pihenő napom van de még így is rossz az egész.
Annyiból jó hogy rugalmas a munkaidő tehát ha ügyet kell intézzek akkor hajlandóak elengedni ha nincs nagy meló és akkor elmehetek egy x időre, csak le kell dolgozzam de van amikor nem rögtön kell ledolgoznom hanem egy olyan napon amikor nagy munka adódna. Ennyiből tetszik mert volt hogy bankba kellett mennem, meg volt hogy az okmányirodába kellett bemennem az autó papírjait elintézni, így jól jött ez mert mégsem ment rá a szabadságom csak le kellett dolgozni. De szerencsére nem mérték percre pontosan.
Ha délelőttös vagyok, akkor 5:40-kor kezdek, 13:40-ig tart a munkaidő. Délutánosként 13:40-21:40. Éjszakás műszakban pedig 21:40-5:40.
Régen mi is 6-kor, 14-kor és 22-kor kezdtünk. De sok kollega volán busszal jár és így nem érte el éjszakánként az utolsó buszt, a főnök, így oldotta meg, hogy mindenkinek jó legyen.
Mi egy gyártó üzem vagyunk, acél autó alkatrészeket gyártunk. Ha sok a megrendelés, mint tavasszal is volt, akkor sokat kell dolgozni, szombati napokon mindenkinek "kötelező" túlóra van, ami azt jelenti, hogy ha nem tetszik, lehet szólni, ez esetben fegyelmivel elbocsájtanak. Ha tényleg nagyon sok a megrendelés, akkor 12 órázni kell hetente legalább egy nap. De ha nincs meló, akkor elengednek szabadságra, általában nyáron és télen 1-1 hetet.
De nagyon kemény fizika munka, forró acél öntése, csiszolása, homokfúvása stb. És van amikor a fizetés nem éri el a 90 ezer forintot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!