Miért kerülök újra és újra ugyan ebbe a helyzetbe?
Már 3 munkahelyet elfogyasztottam, de a forgatókönyv mindenhol ugyan az volt...
Én egy tartózkodó de kedves, tapintatos ember vagyok.A kollégák is az első hónapokban annak mutatkoztak, mindig örültem az elején, hogy milyen jó kollektívába kerültem, milyen rendes mindenki.Pletykálkodásban sosem vettem részt, elvoltam a saját dolgommal foglalva, versengős tipus sem vagyok.A lényeg, hogy bizonyos idő elteltével mindegyik melóhelyemen ugyan az történt:egy kolléga egyszer csak teljesen megmagyarázhatatlan okokból furcsán kezdett viselkedni velem, ellenszenvesen, már ha egymás közelébe kerültünk, szinte kifordult magából.Normális magyarázatot nem adott.És mindig csak egy ember....a vége mindig az lett, hogy valahogy nekem szünt meg a munkaviszonyom és így legalább megszabadultam a hülye illetőtől, amit sosem bántam.
Legutóbbi munkahelyemen önkéntes voltam, csak egy hónapig.Ez volt az egyetlen hely, ahol nem adódott ilyen probléma.Lehet, hogy ez a túl rövid időnek volt köszönhető, vagy az én hozzáállásomnak, mivel az előző konfliktusok miatt más magatartást vettem fel.Szinte egyetlen szót sem szóltam senkihez, a köszönésen és legszükségesebbeken kívül.Igyekeztem mindig elkülönülni, lehetőleg egyedül lenni és maximálisan a munkára koncentrálni.Úgy voltam vele, bármit is fognak mondani, nem hagyom, hogy kizökkentsenek, minden lefog peregni rólam, de szerencsére itt nem volt baj.Viszont félek, hogy egy következő munkahelyen esetleg megint ugyan az lesz.
Vajon miért kerülhettem mindíg hasonló helyzetbe?Mit tehetnék, hogy viselkedjek, hogy ne forduljon soha többet elő?
Köszi az eddigi válaszokat!
Hát, valóban nem vagyok csordaszellem.Bár olyan igazi csoportos munkában nem is kellett eddig részt vennem.
Még ami fontos lehet, hogy mindíg az fordult ellenem, mindegyik munkahelyen, akit én először a legjobban megkedveltem és már épp azt hittem, jól össze is barátkoztunk és akkor egyik pillanatról a másikra megváltozott valami.
Általában ezek mindig a munkámat kifogásolták, bár nagyon úgy éreztem, ez csak kifogás.Szerintem más is lehetett a háttérben, de azt nem sikerült megtudnom.Ha olyan szarul dolgoztam volna, szólt volna más is, például a főnök.Érdekes módon legalább a főnökökkel sehol sem volt különösebb problémám, azokkal egész rendesek voltak.
Furcsa ez...Mindíg az, akit először a legrendesebbnek hittem.Lehet, hogy rossz az emberismeretem...
Arra is gondoltam, mi lenne, ha ezeket a volt problémás kollégáimat mondjuk felhívnám és megkérném, hogy mondja el végre nyíltan, mi volt a problémája velem.Most már úgyis mindegy, hisz már nem dolgozunk együtt, nem is találkozunk.Én viszont tanulhatnék a válaszából, annyira furdal a kíváncsiság, mi bajuk lehetett velem.Mit gondoltok, ez jó ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!