Mennyire "barátkozol" egy uj munkahelyen az első hónapokban? Mennyire kezdeményezel beszélgetést?
Egy új munkatársról (vagyis rólad) pár nap alatt kialakítják a régiek, hogy szimpi vagy-e nekik, vagy nem. Amennyiben nem vagy nyitott, bezárkózol magadba, nem veszel részt a közös társalgásokba, hülyéskedésekbe, stb. stb. könnyen "kiközösítenek", már pár hét alatt sem fognak befogadni maguk közé, nemhogy pár hónap múlva.
Nem kell feltétlenül jópofizni, nem kell az u.n. tolakodó-belebeszélő stílust sem felvenni. Ha kérdeznek válaszolsz, ha látod, hogy azt várják, elmond valamiről a véleményed, stb. stb. akkor célszerű résztvenni a társalgásba, és majd kialakul, hogy lesz-e közöttük olyan, akivel szorosabb barátságot kötsz, vagy megmarad mind munkatársnak.
Bármennyire hihetetlen te döntöd el, hogy hányszor szólalsz meg, és milyen hangosan. Csak gyakorlat kérdése. Eleinte majd heves szívdobogást kapsz minden egyes alkalommal, amikor megszólalni készülsz, de ez idővel elmúlik. Sok sikert! :)
21:59
én is ilyen vagyok és sokat szenvedek miatta
pedig átlagos, kedves vagyok de valami még sem jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!