Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Orvosk h bírnak ki pl egy 22...

Orvosk h bírnak ki pl egy 22 órás műtétet?

Figyelt kérdés
láttam egy filmet. nagyon sokáig műtöttek benne? h bírják? nem éheznek meg vagy valami?

2013. jún. 26. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, az orvosok mind szuperhősök, akik étlen szomjan nyomják...

Amúgy egy műtét is több fázisból áll, nem egy ember csinálja végig, így tudnak váltani is közben.

Pl itt is, 40 fős csapat volt:

[link]

2013. jún. 26. 21:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Nyilván váltanak közben:)

De azt például megoldják, hogy ne kelljen wc-re menniük. Ugyanis tényleg hosszú műtéteknél én úgy tudom, hogy az orvosok felnőtt pelenkában műtenek. Így csak elereszti, és nem kell otthagyni mondjuk nyitott hasfallal a beteget, amíg ő a dolgát intézi, plusz utána bemosakszik. 7-8 óránál többet meg nem hiszem, hogy kibírna akármelyik orvos is egyhuzamban koncentrálva, annyi idő alatt éhezni nem fog. Inni meg ihat, nővérke adja a szájába a szívószálat és kész.

2013. jún. 27. 10:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát én ismertem egy sebészt, aki összerakta a kezemet, amikor voltam szíves hosszában kettéhasítani a hüvelykujjamat. Alig két hétre rá elaludt a volánnál egy hosszú műtét után. 28 éves volt, és két gyereket hagyott hátra.
2013. júl. 8. 17:47
 4/7 A kérdező kommentje:
28évesen még rezidens volt, igaz?
2013. júl. 8. 18:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne haragudj Kérdező, de nem teljesen mindegy, hogy rezidens volt-e vagy nem? Ennyit tudsz hozzászólni ahhoz, hogy meghalt egy ember?
2013. júl. 8. 19:31
 6/7 A kérdező kommentje:

gondolhattam volna h az oldal varázsa, a 'rögtön ugorjunk neki a másik nyakának' nem maradhat el:)

nagyon sajálom, és szomorú h ilyenek történnek de azzal h irok egy fél oldal jaj miért kellett h ez legyen szöveget, nem támasztom fel:) sajnálom, kész.

és az oldal arról szól h kérdéseket tesznek fel az emberek és kérdeztem. mert kíváncsi vagyok, sőt mondok jobbat, szükségem van az információra h valakiből hány évesen lesz orvos, amikor már nem rezidens.

ha nem tetszik akkor van még itt rengeteg kérdés, nézelődj ott:)

2013. júl. 8. 20:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyen státuszban volt, de nagyon nagy becsben tartották. Az eset bő 30 éve történt. Annyi szent, hogy baromi nagy szerencsém volt vele, mert Szekszárdon ő volt az első sebész, aki ilyen pepecs munkára is képes volt. Mások simán amputálták volna az ujjamat. Olyat is megcsinált, amíg a kórházban voltam, hogy rohammentőt küldött ki egy lefűrészelt ujjért az erdőre, hogy vissza tudja varázsolni. (Ezért az esetért majdnem kirúgták.)
2013. júl. 9. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!