Ötletek? Érettségivel kezdhetek magammal valamit? Elvesztem.
Nem sok munkát találni, érettségivel maximum minimálbérre van esélyed. Lakást még társbérletben is 45-55 ezerért találsz havonta, legalább két havi kauciót szoktak kérni. Néha haza is utaznál gondolom, annak is ára van, bkv bérlet is kb egy tizes havonta. És akkor még nem ettél, nem csináltál semmit, nincs mit felvenned.
Egy évet kibírsz szerintem otthon, próbálj ott találni valamit, szüleidnek beleadsz egy reális összeget (jó esetben visszautasítják esetleg) a költségekbe.
Számold ki a költségeidet, nézz utána a pesti áraknak, és ha kapsz egy olyan munkát, ahol fizetnek annyit, hogy megérje neked, akkor menj. De erre elég kicsi esélyt látok őszintén szólva.
Nekem is csak érettségim van, és sehova sem vettek föl. Szakmát pedig csak szeptembertől fogok tanulni.
Nem azt mondom, hogy esély sincs rá, de kevés.
Alaque
Példát bármire lehet találni. Mondjuk nem a diplomásokat akarom védeni, ahogy írtam korábban nagy része értéktelen szar, de az érettségi még értéktelenebb. A 160 ezres fizetést egy menőbb fuvarozó is betermeli.
Én speciel tisztán érettségivel rendelkező embert semmilyen munkakörben nem alkalmaznék. Inkább keresnék egy képzett szakmunkást.
Minimálbér érettségivel? Hol Borsodban, Szabolcsban?
Pár példa az érettségis fizetésekre:
Én 20 évesen kapok 130-at, amit jan. 1-től emelnek 150-re. Apám 210-et, rokonom 190-220 között, haverom apja 240-et.
Ez mindenkinek elérhető, aki nem segg hülye és normálisan végzi a munkáját. Átlagos fizetések a gyári összeszerelő munkások fölött 1-2 lépcsővel.
Az, hogy a te tudásod minimálbért ér a munkaadódnak, arról mi nem tehetünk.
Egy külföldi multinak a gyárában a sori dolgozó megkap 80-90 ezret. Mivel a 6x ezer minimálbérre még rájön a műszakpótlék is. A mekiben a szendvics sütők megkapják a 100 ezret.
Közép Dunántúlról voltam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!