Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennél a helyemben?

Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

Jelenlegi munkámat nem nagyon szeretem, havonta 200ezret keresek vele, hajnali fel3kor kell kelnem, de már 6kor végzek vele. Kemény fizikai munka, cserébe így nem találkozok emberekkel, mellette egyetemre járok, így időbeosztasugyileg jobb sokkal. Kaptam egy lehetőséget hogy Ausztriában dolgozzak egy pékségben májustól. A nyelv annyira nem megy, de az alapok igen, meg addig van 1 hónap megkaptam a kódokat, az áruk nevét így ezzel nem lenne probléma. Forgalmas helyen van, így sok emberrel találkoznék, valamint 40percnyire van, az utóbbi időben nem nagyon vezettem igy kicsit stresszelek emiatt, viszont legalább 3x annyit fizet mint a jelenlegi munkám akkoris, ha csak heti 4 napot dolgoznék.

Bevallom kicsit félek ettől az éles váltástól, de a jövőmet tekintve szerintem jobban járnék ha kilépnék ebből a menekulouzemmodbol és egyből mélyvízbe dobnam magam, de azért bizonytalan vagyok :/

márc. 25. 23:15
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
21/N
márc. 25. 23:38
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Van tétje? Nincs. Akkor?
márc. 25. 23:56
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Életem első munkahelye pékboltban volt, eladó voltam éhbérért. Imádtam. Utána könyvelőcégben dolgoztam, de onnan mindig visszavágytam a pékboltba.

Szerintem nagyon fogod szeretni. Kirángat a kis bezárt világodból. Lesznek visszatérő vevők, akiket megszeretsz. Sokféle ember. Lesznek, akik flörtölnek veled, kicsit felráz majd. Mi is mindig kaptuk a bókokat a többi pékségben dolgozó sráctól, meg a vevőktől. Némelyik vevőre a mai napig emlékszem. Volt egy srác, akit nem vettem komolyan, mert velem egyidős volt és én egy kész férfibe voltam inkább szerelmes. Ő mindig túróstáskát vett és egyszer kérés nélkül adtam neki a túróstáskát, mire elpirult. Később amikor már nem dolgoztam ott, de összefutottunk, egy ürüggyel megadta a számát, de sosem hívtam fel, mert kisfiúnak láttam, hiába tetszett nekem. Emlékszem egy férfire, aki csak úgy kifakadt az életre a pékboltban és olyan rettenetesnek festette le, hogy nem akartam hinni neki. Akkor temette el az anyukáját. Egy idős férfire is emlékszem, aki nem tudott dolgozni, mert kivették a gyomrát és mindig csak kenyeret vett, mert arra volt pénze és én sokszor nekiadtam a tegnapi sütiket. De ez még egy lassabb világban volt, amikor még volt idő meghallgatni egymást. Nem tudom, ma lenne-e idő meghallgatni őket.

márc. 26. 00:51
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

Helo!

A nyelvhez annyit, hogy nem csak neked rossz, ha nem érted, mi folyik körülötted, hanem rendkívül zavaró a munkatársaknak is.

(Németországban élek, elég sok példát láttam arra, mivel jár, ha valakinek nincs nyelvtudása)

Szóval ha elvállalod a umkát, legalább kezdj el nyelvet tanulni.

márc. 26. 01:05
 5/15 A kérdező kommentje:

3. Válaszoló, nagyon köszönöm hogy leírtad ezt a kedves történetet, így még több kedvem lett hozzá, hogy megpróbáljam :)

4. Válaszoló, természetesen elkezdem, a munkatársak magyarok, ha nem is mindegyik de azért itt határ közelében javarészt magyarok dolgoznak ilyen helyeken. Természetesen elkezdem a nyelvet, mert én is érzem, hogy azért a teljes kiszolgálás élménye elvárás egy vevőnek mikor betér egy boltba :)

Igazából csak azért filozok mert nagyon elszoktam a társas élettől (szerintem agorafobia), nem vagyok nagydumás, csak teszem a dolgom a világban... De valahogy meguntam hogy sosem azt csinálom, amihez megvannak a képességeim vagy eszkozeim, hanem az amivel tudtam etetni a menekülési vágyam.

Csak kell egy kis erő hogy tényleg nekiálljak :)

márc. 26. 04:54
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezek alapján viszont miért pékségbe mennél?

Nem lenne jobb olyan irányba, amit tanulsz?

Vagy ami tényleg érdekelne?

Ha kilépnél a komfortzónádból, és ismerkednél, emberek közé mennél, talán nem a legjobb választás egy pörgős neló, ahol nem Te válogatod meg, kivel vagy együtt, kivel próbálsz szocializálódni.

Nagyon sok lehetőséged van (ha esetleg most nem is úgy látszik), jól gondold meg, mire szánsz hónapokat az életedből.

márc. 26. 09:32
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hat jobban jarsz ha elkezdesz magaddal foglalkozni es nem torodni masokkal. Valakivel joba leszel, valakivel nem. Kitizgat.. csak haladj elore
márc. 26. 13:04
 8/15 A kérdező kommentje:
Azért lenne jó ez a munka is, mert nem lehet így élni, hogy az ember mindig menekül, ezzel meg kb utána egy szintet lépnék az életben, mert minden olyan félelmemet letudnam küzdeni, amik eddig akadályoztak 😬 tehát ezért lenne jó nekem egy pékség is, kis sokkterápia de máshogy 😄
márc. 26. 16:12
 9/15 anonim ***** válasza:
77%

Naponta oda-vissza?

Mennyi az utazás havi rezsije?

Hány órában?

Hányra kell odaérned?

Vizsgaidőszak?

Adózás itthon, vagy ott? 25 éves korig szja-mentesség nincs az osztrákoknál.

márc. 27. 08:01
 10/15 A kérdező kommentje:
Vizsgaidőszakban támogatnak (főnök is magyar, és jelenleg ő is egyetemre jár, így megérti a helyzetet), csak szólnom kell előre és úgy osztanak be. Naponta oda-vissza, de ahol élek, itt nagyon sokan ingáznak. Napi 1-1.5 lenne az utazás. 40 óra egy héten a meló, 4-5 napban éppen ahogy kijön, 2 műszak de csak 8 órásak. Nettóban 1600-1700ra jönnék ki, de nyáron lehetséges, hogy borravalót is lehet rászámolni erre. Adózás része meg nem ismeretlen, mert szüleim is például kint dolgoznak, így ez nem is annyira mérvadó. Ha beleszámolom az utazás költségeit is jobban jönnék ki mint a mostani helyen.
márc. 27. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!