Hegesztőket már lehetetlen elhelyezkedni?
23 nyarán hegesztő szakmát végeztem, esti képzés keretében. Azóta több munkaközvetítőnél is érdeklődtem, sikertelenül. Természetesen személyesen is felkerestem a lakhelyemhez közeli nagyobb gyárakat, de ott sem jártam sikerrel.
Az önéletrajzom tök jól meg van írva, mégsem kaptam még egy hívást sem a cégektől, hogy pl: havi 200 ezres fizetéssel felvennének :/
Állítólag nem akarnak kínlódni a betanítással, mert az számukra nem nyereséges.
Jelenleg esti érettségire is járok, így pont kapóra jönne egy hegesztő munka:( így még azt a majdnem 3 év adómentességem is ki tudnám használni.
Volt valaki hasonló helyzetben? Hogyan tudtatok munkahelyet találni?
Ha számít valamit, 22 éves vagyok és Hajdu-Bihar vármegyében élek.
Van b-s jogsim is.
A munkáltatóknak nem azzal volt bajuk, hogy nem kielégítő gyakorlati képzést adott a hegesztő képző iskola? Mert a TV-ben erről beszéltek többször is.
Nekem nincs hegesztő vizsgám, csak szerelőként rengeteget hegesztve tanultam meg az egykori TSZ-ben. De papír nélkül is, de jól hegesztve még a kiírt bérajánlatra is rálicitált a munkaadó, csak menjek oda. Persze nem lett aktuális, mert diplomával meg egy jobb ajánlatot kaptam máshol.
#5 én is ezt tapasztaltam:(
El is engedem ezt az egészet. Azért köszönöm, hogy írtatok skacok:)
Ausztria határ felé lenne érdemes melót keresned hegesztőként.
Vagy valami saját dolgot kitalálni.
Pl asztalos rokonom hasonló panaszt beszélt ki magából. Nekem meg beugrott egy teljes ötletsorozat, felvázoltam neki, aztán fokozatosan beindultak a dolgok.
Kezdetben feketén, amint elért egy kellő határt bejelentve alkotott.
Hegesztésből is sok mindent ki lehet hozni.
Addig pedig ideiglenesen elvállani oylan munkát, ami éppen adódik.
De jobban jársz, ha picit gyűjtesz és adsz magadnak esélyt a lakhelyedtől elrugaszkodva. Főleg, ha nincs még család alapítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!