Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Különbség barátkozós-viccelődé...

Különbség barátkozós-viccelődés és flört között új munkahelyen?

Figyelt kérdés
Tudjátok, amikor kialakítotok egy + benyomást, nyilván nem fapofát vágsz, hanem előjön a viccesebb, akár csipkelődő éned ha a másik is olyan típus. Férfi és nő esetén szerintetek hol van ez a határ a flört között?
febr. 6. 06:45
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Nincs határ. Ha rosszul érzed magad, visszalépsz. Ha ő sok, szintén.
febr. 6. 06:50
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Semmilyen szexuális jellegű utalás nem fér már bele, pláne egy új munkahelyen, olyannal akivel csak barátkoznál.

Ez alatt pedig elég nehéz határt húzni vagy így szóban leírni, hogy mi az ami belefér vagy sem.

febr. 6. 06:53
 3/5 Sanyi2025 ***** válasza:

Paradox módon mindkét válasznak igazat adok. Először is valóban nincs helye munkahelyen magánjellegű beszélgetésnek, ezt a saját káromon tanultam meg nagyon fájdalmasan.

Másrészt ha a másik felet nem zavarja, akkor meg ott a határ, ahol ezt ti meghúzzátok. Valakinél ez egészen laza tud lenni.

febr. 6. 08:01
 4/5 anonim ***** válasza:

A határok egyéniek, fel kell térképezned.

Nyomhatod bevállalósan: tolod neki és vállalod, ami jön. Nyomhatod óvatosan is: a teljes pol.korrektségből indulva nagyon óvatosan haladsz. Az egyik gyors, de kockázatos, a másik biztonságos, de körülményes, de végeredményben ugyanaz mindkettő.

Mindkettő lehet ugyanolyan kínos: az elsőnél nagyon túllőhetsz a célon, a másodikban a tötyöséssel te magad teszed kínossá azt, ami amúgy nem az. Egyúttal mindkettőnél az a fontos, hogy nagyon figyeld reakciókat, még a legapróbb jeleket is, amik zavarra, bosszúságra, konfliktuskerülésre utalnak.

Nekem egy eszközöm, hogy mesélek sztorikat, és figyelem, hogyan fogadja. Egy kicsit megosztó tartalmú történet, amit találhat viccesnek, vagy botrányosnak is. Mivel az én szerepem nem hangsúlyos, úgy tudok meg sokat a hozzáállásáról, hogy közben nem leszünk érintettek.

febr. 6. 16:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Sztem 2 dolog fontos:

- ne menjen el tipikusan incselkedő irányba... ne tegyél vicceskedő, pajzán megjegyzéseket, jóízlésen túlmenő bókot a másik külsejére meg ne viccelődj szexuális dolgokkal... nyilván egy "jól áll neked ez a szín" meg "szép a fülbevalód" oké, de egy "hmmm de ölbekapnálak", "hú de megnéznélek bikiniben / félmeztelenül fát vágva / lehajolva", "hú de jók a lábaid / segged / melled" már túlment egy határon

- amennyiben a hangsúlyból egyértelmű, hogy csak hülyül vki, azt ált. nem veszik flörtnek az emberek... nekem is volt olyan kollégám, akin látszott, hogy csak a saját szórakoztatására hülyéskedik másokkal, még ha pár megjegyzése határeset is (de azért egy sem volt olyan incselkedő, mint az előző példák)... pl. ilyenek, hogy "én kattintok itt a legjobban"

febr. 10. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!