Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan lehet elviselni egy...

Hogyan lehet elviselni egy ilyen kollégát? Hogyan lehet kezelni ezeket a helyzeteket?

Figyelt kérdés

Dolgozom egy projekten, ami a szakmai fejlődésemhez sokat ad, de a főnököm nyomására kezdtem most el, egyébként olyan 1-2 év múlva terveztem hozzákezdeni. Van két nálam idősebb kolléga akik vezetik a projektet, ők segítenek nekem hivatalosan. És van egy harmadik hölgy, akinek ugyan semmi köze nem lenne ehhez az egészhez, de az adatbázist amit használunk ő üzemelteti, kezeli, ezért minden adat rajta megy keresztül. Bár nélküle is tudnánk kezelni ezeket az adatokat, de ő ezt nem engedi, ragaszkodik hozzá, hogy minden rajta keresztül történjen. Ezzel nem is lenne semmi gond, illetve hálás is lennék a segítségért, viszont cserébe ilyen passzív agresszív módon főnökösködik felettem. Határidőket szab, ha nem válaszolok egy emailre azonnal, akkor akár hétvégén is felhív a magán! számomon.. számonkér, ha elmondom, hogy éppen nem haladok olyan tempóban, ahogy azt ő elvárja, akkor azt érezteti, hogy semmirekellő vagyok és motiválatlan. Egyszerűen bármilyen kontaktus vele olyan rossz, hogy legszívesebben sírni tudnék.

Egyébként emellett a két valódi projekt-vezetőm meg van velem elégedve, többször megdícsérnek...

jan. 19. 14:31
 1/2 Noren1989 ***** válasza:
100%

Ilyen ez az orvosi szakma.

Valszeg simán be akarja nyúlni publikáció előtt az adataid.

jan. 19. 14:34
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Ne vedd fel neki a telefont hétvégén. Volt munkahelyemen a főnököm ennél is rosszabb volt, 15 évet hagytam ott és miatta jöttem el. 5 évig hagytam, hogy pokollá tegye az életemet. Kizsigerelt, megalázott mások előtt folyamatosan, lebecsmérelte az eredményeimet, de amikor eljöttem, egy kollégára se tudta rálökni azokat a feladatokat, amiket helyette végeztem, így feketén zsebből finanszírozott szakembereket, mert ő nem tudta megcsinálni és nem is akarta. Az új helyen is bepróbálkoztak egy idő után azzal, hogy túlterheljenek és rájöttem, hogy a határaimat meg kell tanulni meghúzni. Azzal nincs bajom, ha rugalmas a munkaidő időnként, ez oda-vissza nagyon hasznos tud lenni, belépés, ha néhány havonta van egy extra telefon munka miatt munkaidőn kívül. De ha ez rendszeressé válik, akkor tiltom az illetőt a magántelefonon vagy volt akit Messengeren tiltottam, mert naponta zaklatott munkahelyi dolgokkal este 10 körül. Kedvencem, amikor kolléga Fb-on bejelöl és már írja is Messengeren a munkahelyi ügyét. Kollégát emiatt ritkán jelölök vissza, max akivel szorosan együtt dolgozom, de mindenkinek szoktam jelezni, hogy munkaügyben csak extra rendkívüli esetben keressen magán elérhetőségemen. Hivatalos elérhetőségen munkaidòben állok rendelkezésre. Nem szokott ezzel gond lenni. Értelmes főnök még azt is elfogadja, amikor jelzem, hogy kezd sok lenni amit rám tesz. De ezt maguktól ritkán veszik észre. Meg kellett tanulnom határt húzni. Nálam ez nagyon jól bevált. De van az a pszichopata felettes, akit azonnal ott kell hagyni.
jan. 19. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!