Táppénz alatti maszekolás mennyire gyakori? Esetleg nálatok volt már ilyenre példa?
Tehát, hogy valaki beteget jelent pár hétre vagy 1-2 hónapra, de igazából semmi baja, hanem ezt az időt arra használja, hogy közben feketén dolgozik valahol. Mert a táppénz összege és a kézbe keresett pénz együtt lényegesen többet tehet ki, mint a havi fizetés.
Ez manapság milyen gyakori? Nálatok esetleg megtörtént már valaha? Bukott már le táppénzen lévő kollégátok ilyennel?

Pár éve rúgtam ki embereket, mert meg tudtam hogy a táppénz alatt mellékállásban dolgoznak.
Ez úgy nevezik, hogy táppénzcsalás. Aki beteg, az maradjon otthon és gyógyuljon meg, ennyi. Utána meg jönni szokott, hogy bocsánat meg a többi süket duma. Aki csal, és lebukik, az vállalja is érte a felelőséget. Ezen nincsen mit szépíteni.

1: És ezt úgy, hogy ti, a többi dolgozó símán tudtatok róla? Nem féltek attól, hogy valamelyikőtök esetleg jelenti majd őket?
2: Pár éve olvastam olyan esetről, hogy egy orvos a szobafestő haverját addig táppénzen tartotta, amíg megcsinálta neki a házát. Utána lebukás volt, tetemes bírság mindkettejüknek, talán felfüggesztett börtön is, ha jól emlékszem, az orvost el is tiltották a praktizálástól.

Az a baj, hogyha pánciens odamegy az orvoshoz, hogy megy a hasa és olyan a munkája, hogy nem tud wcre rohangálni, most mit tud csinálni? Ott marasztalja, míg be nem bizonyosodik, hogy 5 percen belül összef.ssa magát?
Persze más, ha az orvos tud róla, hogy mit csinál TP alatt és úgy írja ki.
De seperc alatt ki lehet találni valamit, amit nem nagyon tud könnyen ellenőrizni a doki.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!