Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkavédelmi oktatás minden...

Munkavédelmi oktatás minden munkahelyen van?

Figyelt kérdés
Pl. Aki pincérnek, árufeltöltőnek jelentkezik, bolti eladónak stb. Jelentkezik nekik is végig kell ülni több napos oktatást vagy ez csak gyárakban van így?

tegnap 18:05
 1/10 anonim ***** válasza:
16%

Nem, ez csak a gyárakban.

Étteremben szakácsnak van konyhai higénia képzés, ennek része az is, hogy mi van ha kiborul az olaj stb.

tegnap 18:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én szállodában voltam recepciós és végig kellett ülnie mindenkinek.
tegnap 18:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A több napos ritka, de alap dolgok elviekben kötelezőek mindenhol.
tegnap 18:39
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
nálunk kb 20 perces volt. Raktári munka. Ne mássz a polcra, ne lépj a targonca elé se alá ha súlyt emel, ne rollerezz a békával, megfelelő testtartással emeld a dobozt, tűzriadó esetén menj ki az épületből.
tegnap 18:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg van, gyakorlatilag sok helyen csak aláírod a lapot(ami nem legális, de nálunk is csak alá kellett írni, és ennyi).

Amúgy max 1 óra szokott lenni.

tegnap 18:55
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Szállodában, mikor dolgoztam, illetve mikor egyetemen is, végig kellett ülni az erről szóló előadást, illetve az elküldött oktatóanyagokat is végig kellett ezzel kapcsolatban olvasni. A legvégén pedig alá kellett írni a hivatalos dokumentumokat, hogy jelen voltam, megértettem mindent, illetve az elküldött anyagot is tanulmányoztam.
tegnap 19:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Iskolában is van. Nyilván nem több napos, de szerintem az sehol sincs.
tegnap 19:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg kellene lennie.

A gyakorlatban minél kisebb a cég, annál inkább sz@rnak bele.

Egy multinál val prezentáció, egész napos ilyen.

Egy pici étteremben, kávézóban max aláiratnak egy papírt, hogy a jön az ellenőr, mutatni lehet neki valamit, aztán ennyi.

tegnap 19:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha nem is konkrétan így hívják mindenhol, de valamit szoktak szervezni mindenhol, - mert a munkáltató ezzel tud kivonulni számos felelősség mögül.

Részt vettél vagy sem, ha az aláírásod ott van a megfelelő helye(ke)n, akkor nincs az a bíróság, amelyik melléd áll, ha balesetet szenvedsz és rád húzható a mulasztás. Nem az érdekli a munkáltatókat, hogy levágja-e valami a fejedet munka közben, hanem az, hogy büntetlenül vehesse fel utánad az új munkaerőt.

ma 05:51
 10/10 anonim válasza:

minden évben 1x alíratnak velünk egy papírt hogy megvolt a munkavédelmi oktatás. ennyi. a munkavédelmi előadót még élő ember nem látta de minden évben 1x egy órás előadást tart. papíron....

10 éve itt vagyok.

ma 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!