Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkahelyi beajánlás hogy...

A munkahelyi beajánlás hogy működik?

Figyelt kérdés

Kinek ajánljátok be a(z) (ismerős) jelöltet? Konkrét pozícióra szoktatok beajánlani vagy csak általánosan továbbítjátok a CV-t?

Köszi az infókat!

dec. 22. 22:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha keresnek konkrét pozícióra, akkor oda, a felettesemnek jelzem, hogy lenne ez a személy, ő meg intézi, ha kell. Ha nem keresnek, akkor is ugyanez igazából, csak akkor ugye kisebb az esély, hogy felvegyék, ha épp nincs semmilyen pozíció meghirdetve. (Nyilván egy nagyobb multinál mindig van pár nyitott állás, mi kis cég vagyunk, csak néha vesznek fel 1-2 új embert, ha épp úgy látják, hogy kell, esetleg felmondtak páran, ilyesmi.)
dec. 22. 22:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk konkrétan pozícióra szokás ajánlani, kis cég, 100 fő alatt.

GDPR szerint viszont 2018 óta nem továbbíthatunk önéletrajzot, szigorú a munkajogászunk, nagyon komolyan veszi az adatvédelmet. Ezért csak úgy lehet ajánlani, hogy megkérem az ismerőst, írjon bele a jelentkezésébe, hogy én ajánlottam. Neki kell jelentkeznie magának.

Nem nagyon hallottam még ilyet, hogy máshol is ilyen szigorú lenne, de már megszoktam, és működik.

Ha felveszik, akit ajánlottam, és lejár a próbaideje, akkor kapom meg a bónusz összeget, az ajánlás utáni jutalmat.

dec. 22. 22:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazából jelen esetben engem ajánlottak be úgymond a hátam mögött olyan cégekhez, amikhez magamtól sosem jelentkeztem volna ilyen-olyan okok miatt és rendkívüli módon frusztrál, hogy az önéletrajzom olyan adatbázisokban kering, amikben nem szeretném, hogy keringjen. Valahova úgy lettem ajánlva, hogy jövőre átalakul a cég és lesz majd sok új pozíció, tehát nem konkrét állásra, hanem úgy általánosságban, azt hiszem.
dec. 22. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!