Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van értelme a gyógypedagógiai...

Van értelme a gyógypedagógiai asszisztens tanfolyamnak?

Figyelt kérdés
Az én tervem az, hogy jövőre egyetemre jelentkezek gyógypedagógiára, bár ennek nem tudom mennyi értelme van. Előtte gondoltam kitanulok egy tanfolyamon gyógypedagógiai asszisztensnek, mert jó lenne az egyetem előtt, és mellett egy ilyen munkakörben dolgozni, bár vidéken eddig nem jártam sikerrel.
dec. 14. 13:58
 1/4 anonim válasza:
2%

A gyógypedagógiai asszisztens tanfolyamnak mindenképpen van értelme, főleg ha a gyógypedagógia területén szeretnél elhelyezkedni. Ha az a terved, hogy jövőre egyetemre jelentkezel gyógypedagógiára, akkor a tanfolyam jó alapot adhat számodra.

A tanfolyamon nemcsak elméleti tudást kapsz, hanem gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetsz. Ez különösen hasznos lehet, mert így már a képzés alatt megismerheted a szakmát, és az egyetem mellett is dolgozhatsz. A gyógypedagógiai asszisztensként való munka során közvetlen kapcsolatba kerülsz a gyerekekkel, ami segít jobban megérteni az ő sajátos nevelési igényeiket.

Ráadásul a gyógypedagógiai asszisztens hiányszakma Magyarországon, tehát jó eséllyel könnyebben találsz munkát a képzés után. Az ilyen tapasztalatok pedig nemcsak az önéletrajzodat erősítik, hanem segítenek abban is, hogy magabiztosabban kezdj neki az egyetemi tanulmányoknak.

dec. 14. 14:07
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

Köszönjük, ChatGPT!

(Így fognak elhülyülni az emberek)

dec. 14. 14:13
 3/4 anonim ***** válasza:
80%
1-es, rajtad kívül mindenki 50-es IQ fölött nagyon maximum a 3. sor végéig egyértelműen felismeri a csetdzsípitít, neked ebben mi a jó?
dec. 14. 14:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Inkább ne csináld. Pénzkidobás lenne, ha utána úgyis egyetemre mennél. Gyógypedagógiai asszisztensként pedig csak a bérminimumot lehet megkeresni, egy nem túl magas pótlékkal kiegészítve.

És lehet, hogy a chatgpt szerint hianyszakma, mégis csak ismeretség útján lehet vele elhelyezkedni (a jó ég tudja, miért szeretnek ilyen kevés pénzért dolgozni az emberek, az egyetlen előnye a pótszabadság, de ezen kívül a világon semmi)

dec. 14. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!