Adható-e szóbeli vagy írásbeli fegyelmi?
Sziasztok!
Bevezettek nálunk egy olyan rendszert, hogy a műszakvezetők úgy adhatnak fegyelmit a dolgozónak , hogy nem kötelesek róla tájékoztatni őket. Ez mennyire ütközik a törvénybe vagy mennyire nem? Hogyan tudják úgy bizonyítani hogy mit vétett a dolgozó ha nem íratják vele alá és ez által nem ismertetik el vele, hogy valamit nem úgy csinált ahogy kellett volna?
Én ezt nem tudom elképzelni, hogy legálisan létezik ilyen. Bár lehet.
Én műszakvezető vagyok gyárban, de soha nem teszek semmi olyat a dolgozók értesítése nélkül, ami negatív. Minden esetben irásban rögzül, és a dolgozónak alá kell írnia azt.
Adható, viszont ha csak úgy hasracsapás szerűen nem. Most ez ott tud megbukni, ha az alkalmazott kéri, hogy még is miért kapott ő fegyelmit, akkor viszont megkell magyarázni, rosszabbik esetben meg bizonyítani is kell, attól függ éppen mi miatt kapta.
Van az a lehetőség is, hogy nem fogadja el és perli a céget, hogy ő nem vétkes.
Kibukhat a dolog és elég nagyot csattanhat a munkáltatón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!