Ezt hogy tehetik meg? Az egyiknek jár, a másiknak nem?
Call centerben dolgozom. A cégen belül két osztály van, akik hívásokat fogadnak. Szigorú "nyitvatartási" idő van, amitől nem lehet eltérni. Éppen ezért mindig kell hogy legyen legalább két ember, aki dolgozik, akkor is, ha az egész cég például a karácsonyi ebéden van. A csapatépítők, ha vannak, mindig szombatonként vannak nálunk. Ha van egy továbbképzés, akkor csak a fél csapat mehet, mert a másik fele ott kell, hogy üljön és fogadnia kell a hívásokat.
A másik osztály néha időnként elmegy "továbbképzésre", ilyenkor mi dolgozunk helyettük is, mert hozzánk csörögnek be, mondjuk csak tájékoztatást kell adnunk, hogy továbbképzésen vannak és telefonáljanak vissza másnap, és hallgatni az üvöltést és felvenni a panaszt. Én vártam is amúgy, hogy mi mikor megyünk ilyen egész napos továbbképzésre, de sosem mentünk. Erre teljesen véletlenül kiderült, hogy ez csak duma, csapatépítőn vannak. Munkaidőben. Úgy, hogy nem is vehetne rajta mindenki részt hivatalosan.
Az ilyet hogy tehetik meg? Illetve ha ők megtehetik, mi miért nem? Nekem is jól esne nem a hétvégémből időt áldozni a csapatépítésre, vagy olykor olykor kicsit megpihenni egy napra, amit fizet a cég.
Ott kezdődik, hogy a csapatépítés munka, tehát munkaidőben kellene végezni, vagy túlóraként elkönyvelve.
Aki munkaidőn kívül bevállalja, és nem azért, mert ingyen pia/kaja meg jó társaság, hanem csak mert kötelező, az egy balek.
Tehát ők csinálják jól.
Hogy nálatok miért nem így van, arról a vezetőség többet tud mondani.
ahogy a #2 írja
Ha nincs benne a munkaszerződésben és nem fizetik a szombatot akkor nem vagyok köteles rajta rész venni. 10 millát fizetnének akkor se áldoznám be a hétvégéimet "csapatépítőre"
Ők nem hagyják magukat ti meg igen.
Munkaidőn kívül nem kötelezhetnek.
Engem sem visznek el hétvégén mert nemet mondok.
Hétköznap munka után sincs túl sok kedvem de korlátlan kajafogyasztással meg lehet győzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!