Kereskedelemben dolgozók! Szeretitek a munkátokat? Milyen tapasztalataitok vannak?
én alapvetően szeretem a munkámat, viszont az a tapasztalatom, hogy az emberek között egyre több az olyan jellem, aki nem megfelelően viselkedik. (Igen, a Hü... szót írtam körül szépen.) Egyre türelmetlenebbek, idegesek, beszólogatósok, utálatosak stb. Nyilván nem mindenki, csak egyre többen.
de még mindig nagyon sok a kedves vásárló, akiknek öröm segíteni, akik miatt szívesen vagyok a munkahelyemen. ezt kábé úgy képzeld el, hogy 1 Hü.. leszívja az agyamat, akkor utána kell minimum 5 kedves, aki helyrehoz :-D
Pakolni néha nehéz, ha olyan az áru, de én szeretek pakolni is. Azt nem szeretem, ha a vásárlók kibontogatják a dobozt, és eltépik, vagy otthagyják.
A munkánknak nagyon nagy részét kiteszi az, hogy rendet rakjunk a vásárlók után, visszacsomagoljunk, dobozokat ragasszunk, helyére vigyük az árut, meg ilyenek.
Nemzetközi multinál is dolgoztam kereskedelemben, azt amiatt nem szerettem, mert ugye ott a vezetőt ha baszogatták fentről, rajtunk csattant. Hiába adtak teljesen értelmetlen feladatokat, úgy kellett csinálni, ahogy a többi üzletben. A vezető is rosszul volt sokszor, hogy mennyi dilettáns van magasabb helyen, olyanok, akiknek fogalmuk sincs hogy mi zajlik az eladótérben.
Egy példa. Van mondjuk 80 polc, nemcsak a polc elejére kell kirakni táblát, hogy akciós a rajta lévő termék, és apróbetűkkel, amire nem vonatkozik, hanem mivel egy polcon több termék is van (legyen mondjuk 50), be kell egyenként matricázni az akciósat. Aztán mire végez az ember a matricázással, letelik kb. az akció.
Most egy kisvállalkozónál vagyok, sokkal nyugisabb, józan paraszti ésszel kell végezni a munkát, nem baszogat senki.
Az emberekkel én általában megtalálom a közös hangot, legyen az akár egy nagyhangú roma csávó, akär egy miss pitcha, vagy idősödő dáma.
Szépségipari cikkeket, parfümöt forgalmazunk.
Szeretem a munkámat ebben a formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!