Ha nettó bérigényt kérnek, akkor azt hogy alakítják át nettóra?
Tegyük fel, hogy 400 nettó, akkor abból hogy csinálnak bruttót?
Mármint az alap metodust értem, csak még is miért azt kérnek?
25 év alatt vagyok, és 400 nettót kapok, akkor 25 év felettinek is annyi?
Munkaviszony mellett hogy lehet ilyen kevés ismereted erről? Szégyen, hogy az iskolában ezt sem tanítják.
Google a barátod, írd be, hogy mi a különbség bruttó-nettó között.
Amikor 25 év feletti leszel nem lesz nettó 400e, hanem örülsz ha 300e kifizetnek és cserébe beleszakadsz a munkába.
Fiatalokat támogatják, akik folyamatosan mennek ki külföldre , aki meg 25 felett van, azt meg szivatjàk...
Én ezt komolytalan cégnek tartom. Az, hogy nekem mennyi a nettóm, az függ az életkoromtól (25 év alatti vagy feletti), a gyerekeim számától, és még ezer más címen kaphatok adókedvezményt. De azt az állam adja, nem a cég érdeme, hogy két gyerek után X Ft-tal magasabb a nettóm ugyanakkora bruttó mellett.
Beszéljünk bruttó összegről, aztán majd az én speciális körülményeimből kiderül, hogy az pont nekem mennyi nettót fog jelenteni.
Bruttóból lesz nettó, nem vagyok ennyire csökött agyú, és semmi köze a 25 év alatti adómentességnek ehhez.
Kérnek egy nettót, amivel felvesznek a céghez, annak alapból van egy bruttója, nettóra nem tudnak bejelentett munkaviszonyt létesítetni velem.
Az a kérdés, hogy gondolják, vagy hogy vitelezik ki ezt. Adott egy 400-as nettó, azt hogy tudják biztosítani, hogy megkapom, ha nem bruttót kérnek, hogy adjak meg.
Ha megalkudok egy cégnél, akkor ahhoz kell tartani magukat, szóval adómentes leszek utána is meg kell adniuk ezt. Nem érdekes a 25 év alatti fszság, csak bruttót kell emelniük.
4-es köszönöm a normális választ, te felfogtad a lényeget a kérdésemben.
Pont ezt nem értem, miért kérnek nettót, ha normál esetben úgy is bruttó szerepel a szerződésen.
Szerintem úgy okoskodtak, hogy te is tudod, hogy el fogsz múlni 25, így a kért nettó kedvezménnyel együtt értendő, és te is tisztában vagy vele, hogy csökkenni fog.
Mondjuk normálisabb cégnél ez úgy néz ki, hogy ha valamiért mégis nettót beszéltünk meg, akkor annyi bruttót adtak, amennyiből kijött a kért nettó BÁRKINEK, és az már az én spec szerencsém, hogy a gyerekek miatt jóval többet kaptam kézhez ennél.
Ez oké. De aki adómentes vagy bármi adókedvezménye van az azért kap kevesebb bruttót?
Most ha én az adókedvezményem év végén szeretném igényelni egy összegben, akkor nekem nem jön ki az a nettó amit amúgy megadnak?
Érdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!