Melyek jelenleg a legalacsonyabb presztízsű munkák szerintetek?
A társadalomban mindenféle munkára szükség van.Egy utcaseprő is lehet rendes tisztességes ember és egy diplomás nyakkendős is egy utolsó bunkó proli.
Aki lenézi a másikat a munkája miatt,az a legnagyobb tahó.
Az,hogy ki mit dolgozik,nem attól lesz rendes ember.
Szociálismunka, szociális terület.
4#: Hányszor hallani, hogy az emberek beszólnak a másiknak, hogy "Csak ennyire tellett?", "Lehet menni tanulni is." és hasonló "kellemes" szólamokat...
A magyarnak sosem jó senki-, és semmi sem.
Én nem a 4-es vagyok, de reagálok arra, amit írtál.
Szerintem csak annak szólnak így be, aki eleve panaszkodik, hogy miért csak ennyit keres, meg jaj, utálom a munkám..stb.
Minden munkára szükség van és mindenki a saját képességeihez mérten meg is kapja azt a munkát, amihez ért. Nem vagyunk egyformák, mindenki más, más képességekkel rendelkezünk.
Nyilván, amihez nem kell egyetemet, meg doktorit végezni, azt nem is fizetik meg annyira. Amúgy az egész fizetési rendszer el van rontva ebben az országban. Viszont az is igaz, hogy rengeteg embernek oltári nagyok az igényei a fizetéséhez képest.
Érdekes a lista. Én mielőtt megnyitottam a kérdést, kapásból ezeket a foglalkozásokat soroltam volna fel, ha alacsony presztízsről van szó:
- politikus
- rendőr
- ügyész, jogász, bíró, ügyvéd
- MLM, vagy igazából bármilyen ügynök
Igaz, a fizetések kiugróak lehetnek (bár a rendőr vicces, hogy felvállalja a közutálatot cserébe a megalázó fizetésért), és magasra lehet mászni a társadalmi ranglétrán ezeket űzve, a társadalmi megbecsültségük nulla, ezek az emberek általában közutálatnak örvendenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!