Múlt héten lebetegedtem, eleinte még csak a torkom fájt és folyt az orrom, aztán nagyon csúnyán köhögtem napokig. Voltam a háziorvosnál, azt mondta elkaptam valami vírust, pihenjek, ne menjek közösségbe, akkor nem kértem magam táppénzre mert pont szabadságra jöttem 2 napra plusz utána ünnepnap és hétvége. Most már jobban érzem magam, kis hurutus köhögés, orrfolyás még fennáll, de iszonyat kedvetlen és fáradt vagyok. Nem ez az első alkalom, hogy pont szabadság, ünnep vagy hétvége alatt voltam beteg. Ezért arra gondoltam, hogy elmennék egy hét táppénzre, hogy tudjak még pihenni, ne essek rögtön vissza, jövő hétre már fagyokat ír és korán indulok hogy beérjek. Szerintetek ez így mennyire tisztességes?
Amúgy valószínűleg a munkahelyen kaptam el ezt a vírust, az utóbbi időben többen is betegen jártak dolgozni, hasonló tünetekkel..
nov. 3. 12:10
2/16 anonim válasza:
Nyugodtan. Én is így voltam tp-n egy hetet, nem jöttek ki ilyen látványos tünetek, de semmi erőm nem volt semmihez, egyszer mentem le a boltba mert kellett kaja és nem volt kedvem megint rendelni, de mintha maratont futottam volna, olyan fárasztó volt🤣
Azt meg te tudod, hogy a munkahelyed hogy áll hozzá, gyanakvóak-e, de ha nem adtál rá okot mert nem járkálsz állandóan tp-re, akkor okuk nem lenne rá.
nov. 3. 12:15
3/16 anonim válasza:
Teljes mértékben.
Gondolj arra, hogyha leépítésre kerül a sor, a cég egy cseppet se fog azon gondolkodni, hogy mennyire tisztességes téged elküldeni. Nem lesz miatta álmatlan éjszakája senkinek sem.
Levert, fáradt emberként a teljesítményed se normális. Így nézőpont, hogy a cég is jól jár, ha táppénzre mész, mintha teljes béren kevesebbet teljesítenél.
nov. 3. 12:18
4/16 A kérdező kommentje:
Az utóbbi 3-4 évben összesen nem voltam 1 hetet táppénzen...csak akkor mentem el, amikor már tényleg olyan lázas voltam / úgy ment a hasam, hogy képtelen lettem volna dolgozni.
nov. 3. 12:26
5/16 anonim válasza:
Lehet, hogy covidos vagy. Szerintem ne menj be csütörtöknél korábban!
nov. 3. 12:31
6/16 anonim válasza:
Nyilván nem tisztességes, de a mai Magyarországon kivetnivaló sincs benne, szólj a dokinak, hogy írjon ki, aztán kész.
nov. 3. 12:37
7/16 anonim válasza:
Ezek full covid tünetek!
nov. 3. 12:38
8/16 anonim válasza:
#6 Mi a nem tisztességes abban, hogyha nem érzi jól magát, akkor nem megy be dolgozni?
nov. 3. 13:24
9/16 anonim válasza:
8: Az átlag magyar főnökök szempontjából nem tisztességes bármilyen indokkal táppénzre menni. Az ő mentalitásuk és elgondolásuk szerint beteg dolgozó nincs, csak lógós és sumák.🙂
nov. 3. 13:45
10/16 anonim válasza:
Meg tudtam volna fojtani az összes munkatársamat akik betegen jöttek dolgozni, főleg a szabadságom előtt. Bejöttek, látványosan haldokoltak, össze-vissza köhögtek-tüsszögtek, 1 hét múlva beteg volt az egész iroda.
Ha beteg vagy, maradj otthon, mert hiszem hogy nem csak én vagyok, akinek ez a véleménye.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!