Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tisztatérben dolgozott már...

Tisztatérben dolgozott már valaki?

Figyelt kérdés
Még nem volt elbeszélgetés de addig is kíváncsi vagyok rá hogy oda csak egészségesen lehet menni dolgozni? Sosem mentem tp-re egy kis megfázással max akkor ha lázas voltam napokig. Plusz allergiás vagyok és hiába a gyógyszer nekem akkor is gyakori tüsszentéseim vannak. Most akkor feszt cserélgessek majd maszkot meg gumikesztyűt vagy mi?
okt. 24. 12:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nyilván az interjún kéne megkérdezni, mert tisztatér és tisztatér közötti szabályok is eltérőek.
okt. 24. 12:36
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor te nem vagy alkalmas az ilyen munkára. Gondolom, lesz egészségügyi alkalmassági és akkor majd mérlegelik, hogy mennyire súlyos az allergiád.
okt. 24. 12:46
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgoztam már, és természetesen nem lehetett bemenni tüsszögve betegen.

Kesztyűt amúgy akkor is gyakran kell cserélned ha nem vagy beteg, és ha jót akarsz magadnak akkor maszkot is.

okt. 24. 13:39
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor ez bukott dolog lesz. Sebaj :)
okt. 24. 13:56
 5/16 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen gyárról van szó. Én autóiparban dolgoztam, volt ott is tisztatér.

Elektronikai részek is voltak, amiknél nem lehetett szennyeződés, meg esd-védettnek kellett öltözni. (Hogy nehogy az elektrosztatikus kisülés kárt tegyen a termékben)

Az egész gyártórészen esd-védetten kellett öltözni. Ehhez jöttek még a "tisztateres" helyek.

Ezek közt is volt különbség, ahogy én láttam.

Alapfelszerelés: bakkancs, köpeny (mindkettő esd-védett), kesztyű(ami elvileg ismét esd-védett, asszem).

Tisztatérnél mindenképpen hajhálót kellett viselni.

Voltak olyan tisztaterek, ahol a dolgozó közelében lehet a víz.

De van olyan tisztatér is, ahol a tisztatér előtti előtérben lehet csak a víz. Ehhez pedig akár egy percig is kell sétálni, vagy esetleg 2 percig. Szóval, még víz se lehet a dolgozónál közel.

Persze, ha nem autóipari (meg műanyagipari?) helyről van szó, hanem vegyi/gyógyszer/gyógyászati eszköz (pl. katéter) gyártó helyről, akkor ott gondolom kell maszk. És ami fontos: betegen nem lehet bent lenni.

Milyen témájú cég?

nov. 3. 00:57
 6/16 A kérdező kommentje:
Gyógyszeripar....de már volt interjú sajnos nem feleltem meg nagyon szigorú szabályok vannak. Semmi sérülés semmi lyukas fog amikben ugye a baktérium van. Én tüszkölök feszt allergia miatt ez is kizáró ok. Szóval nem nekem való mert állandó tp lennék akkor.
nov. 3. 13:41
 7/16 anonim ***** válasza:

Gyógyszeripar...hát ott még nem voltam. De leírásod alapján, nem is leszek. :D Vannak lyukas fogaim.

Milyen szigorú szabályok vannak amúgy? Két óránként kell cserélni a maszkot, kötelező a váltóruha? Tehát bemegy az ember valami öltözőbe, ott átöltözik, a levedlett ruhát otthagyja, utána valami tisztításra be kell állni és csak utána mehet be a területre?

nov. 3. 18:35
 8/16 A kérdező kommentje:
Odáig nem jutottunk milyen gyakran kell cserélni a maszkot. Első öltözőben ott hagyod a cuccod aztán bugyi melltartóba tovább mész a kövibe felveszed a kezes lábas akármit, maszkot, kesztyűt, szemüveget, lábzsákot. Semmilyen börfelület nem lehet kint. Ha tüszkölsz ki kell menni fertőtleníteni magad és újra beöltözni tiszta cuccokba. Olyan mint ha műtétre készűlne az orvos. Semmi nem lehet nálad még wc sincs a közelben. Se műköröm se smink se parfüm se ékszer még pici pont fülbevaló sem.
nov. 3. 19:12
 9/16 anonim ***** válasza:

Az komoly. :( Az öltözés terén ilyesmire gondoltam, hogy ilyen lehet.

A műköröm-smink-ékszer nem érdekel, de a wc az jobban aggasztana. Na jó, azért a parfüm az engem is érint.

Az is aggasztana, hogy többiek előtt leöltözzek bugyira-melltartóra. Még a nadrágot se szívesen veszem le idegenek előtt. (Orvos kivétel, de ugye az orvos, nem pedig egy velem egyenrangú munkatárs mondjuk.)

Gondolom, szünetre is úgy kell menni, hogy leöltözik az ember, és gondolom ezzel is megy a szünet.

Köszi, hogy leírtad.

nov. 3. 21:49
 10/16 A kérdező kommentje:
Hát a szünetre azt mondták hogy bele van kalkulálva ez az öltözködés....de hát...nem 5 perc még gatyába szedi magát az ember aztán vissza. Engem is a wc érdekelt de oda sem lehet menni akármikor csak ha van aki leváltson és mondták hogy sokszor ez 2,3,4 óráig nem lehetséges.
nov. 4. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!