Tisztatérben dolgozott már valaki?
Én dolgoztam már, és természetesen nem lehetett bemenni tüsszögve betegen.
Kesztyűt amúgy akkor is gyakran kell cserélned ha nem vagy beteg, és ha jót akarsz magadnak akkor maszkot is.
Attól függ, hogy milyen gyárról van szó. Én autóiparban dolgoztam, volt ott is tisztatér.
Elektronikai részek is voltak, amiknél nem lehetett szennyeződés, meg esd-védettnek kellett öltözni. (Hogy nehogy az elektrosztatikus kisülés kárt tegyen a termékben)
Az egész gyártórészen esd-védetten kellett öltözni. Ehhez jöttek még a "tisztateres" helyek.
Ezek közt is volt különbség, ahogy én láttam.
Alapfelszerelés: bakkancs, köpeny (mindkettő esd-védett), kesztyű(ami elvileg ismét esd-védett, asszem).
Tisztatérnél mindenképpen hajhálót kellett viselni.
Voltak olyan tisztaterek, ahol a dolgozó közelében lehet a víz.
De van olyan tisztatér is, ahol a tisztatér előtti előtérben lehet csak a víz. Ehhez pedig akár egy percig is kell sétálni, vagy esetleg 2 percig. Szóval, még víz se lehet a dolgozónál közel.
Persze, ha nem autóipari (meg műanyagipari?) helyről van szó, hanem vegyi/gyógyszer/gyógyászati eszköz (pl. katéter) gyártó helyről, akkor ott gondolom kell maszk. És ami fontos: betegen nem lehet bent lenni.
Milyen témájú cég?
Gyógyszeripar...hát ott még nem voltam. De leírásod alapján, nem is leszek. :D Vannak lyukas fogaim.
Milyen szigorú szabályok vannak amúgy? Két óránként kell cserélni a maszkot, kötelező a váltóruha? Tehát bemegy az ember valami öltözőbe, ott átöltözik, a levedlett ruhát otthagyja, utána valami tisztításra be kell állni és csak utána mehet be a területre?
Az komoly. :( Az öltözés terén ilyesmire gondoltam, hogy ilyen lehet.
A műköröm-smink-ékszer nem érdekel, de a wc az jobban aggasztana. Na jó, azért a parfüm az engem is érint.
Az is aggasztana, hogy többiek előtt leöltözzek bugyira-melltartóra. Még a nadrágot se szívesen veszem le idegenek előtt. (Orvos kivétel, de ugye az orvos, nem pedig egy velem egyenrangú munkatárs mondjuk.)
Gondolom, szünetre is úgy kell menni, hogy leöltözik az ember, és gondolom ezzel is megy a szünet.
Köszi, hogy leírtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!