Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Alapesetben 22 nap fizetett...

Alapesetben 22 nap fizetett szabadságom van egy évben. Ha 2 órában helyezkedek el valahol és nem 8 órában, akkor is 22 nap fizetett szabadságot kapok egy évre?

Figyelt kérdés

okt. 16. 12:06
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Igen.
okt. 16. 12:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Csak ismételni tudnám az első válaszolót.
okt. 16. 12:13
 3/10 anonim ***** válasza:
A szabadnapok száma nem változik attól.
okt. 16. 12:38
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Én annyit tudok hozzátenni, hogy amikor én voltam 6 órás, akkor a szabadságom 5,58 óra volt. 5 nap szabiért nem 5 napot vettem ki, hanem többet.
okt. 16. 12:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Utolsó, akkor jól átvertek, a szabadság munkanapra van, nem munkaórára.
okt. 16. 13:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy én állami kórházban dolgozok. Itt nemigen verik át az embereket. Közalkalmazottaknak(most eszjv) más a mtv-je.
okt. 16. 13:21
 7/10 anonim ***** válasza:

A napok száma ugyanaz, de szoktak ebből félreértések lenni, mert sok 4 órás dolgozó nem heti 5x4 órát dolgozik, hanem kétszer 8-at még egyszer 4-et, és azt gondolja, ha el akar menni egy hét szabadságra, akkor neki az három nap szabadságába "kerül", pedig igazából öt napot kellene követnie, hiszen amelyik napon 8 órát dolgozik, ott két napot dolgozik le egyszerre.

A volt munkahelyemen ebből hatalmas viták voltak, sokszor a közvetlen felettes sem értette, és volt, akinek hagyták, hogy egy hétre csak három napot vegyen ki, aztán év végén néztek nagyot, hogy mit csináljanak ennyi megmaradt szabadsággal, közben másnak meg rendesen ki kellett vennie az öt napot, ha el akart menni egy hétre.

okt. 16. 13:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
7: erre a normális megoldás az, hogy azokban az esetekben, amikor a munkaidő nem egyenlően oszlik el (pl napi 8 óra H-P), ott a szabadságot órában tartják nyilván. Erre a jogszabály lehetőséget ad, de a dolgozókkal előre közölni kell. Ezzel el lehet kerülni a vitás helyzeteket, kiszámíthatóbb, illetve talán igazságosabb is. Ugye ha valaki heti 8 órában dolgozik, annak is 20 (+pótszabi) nap jár. De ha ez azt jelenti hogy minden héten csak hétfőn dolgozik, akkor az év felében be se kellene járnia.
okt. 16. 14:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Van olyan munka amit napi 2 órában lehet végezni?:O
okt. 17. 15:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Takarítás pl
okt. 17. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!