Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Komolyan lopásnak számít, ha...

Komolyan lopásnak számít, ha elhozok a munkahelyemről egy darab kartont?

Figyelt kérdés
Futárok hetente több csomagot hoznak a céghez, és végül az üres kartondobozokat és csomagolóanyagokat félretesszük, majd télen azzal gyújtunk be a céges kazánba. Egyetlen egy ilyen üres kartondobozt elhoztam, hogy betegyem az autóm csomagtartójába a pótkerék alá. Ezt látva a főnököm ordibálni kezdett velem a qrva doboz miatt, hogy azt senkitől nem kértem el, és ez lopás bla-bla. A legtöbbekbek ez tulajdonképpen szemét és csak kidobják, jobb esetben esetleg visszaváltják valahol, de az értéke akkor is gyakorlatilag nulla.

okt. 11. 16:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%
Én egy nagy multinál dolgozom, nálunk is szólni kell, ha el akarunk vinni valamit, például vannak olyan dobozok amik költözködéshez marha jók, de a cégnél csak kidobják a tömörítőbe. Legközelebb kérdezd meg, biztosan megengedik, hogy elvidd.
okt. 11. 19:18
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag lehet, ugyanis az a munkahely tulajdona, és te pedig önkényesen elhozod a munkahely tulajdonát.

De ettől függetlenül a főnököd egy igazi barom, én mihelyett tudnék, az ilyentől menekülnék. Ép eszű ember, még ha tényleg kell is az a kvázi szemét, azt meg lehet mondani emberi módon is, emberi hangnemben. Például: "figyelj Jóska, az a helyzet, hogy az a kartondoboz a cégé, és télen nagyon jól jön, ha fűteni kell, kérlek, a jövőben ne vigyél belőle, vagy ha nagyon kell, akkor szólj előtte, és megbeszéljük". Normális körülmények között ez így zajlana. De amúgy értelmes helyeken még örülnek is, ha a szemetet nem nekik kell elhordaniuk...

Amúgy hasonló dolog, de például a köztéri kukába kidobott dolgok eltulajdonítása is lopásnak számít, és ezért fenyegetnek most azzal, hogy ha abból valaki kivesz egy 50Ft-os dobozt, simán megvághatnak több tízezerre is. Félreértés ne essék, a legbicskanyitogatóbb görénységek egyikének tartom, de sajnos a jog így működik.

okt. 11. 20:57
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezek mind fillérbaszó szarháziak. A szemetet is sajnálják mástól, igazi szarrágók. Azt a kartondobozt én megtartanám. Felmondás esetén visszadobnám a döbröginek, hogy most már feldughatja magának.
okt. 11. 22:24
 14/16 Thunderfairy ***** válasza:

4-es.

Bárcsak igen lehetne a válaszom a kérdésekre. Utána is olvastál amit írtál a válaszodba?

okt. 17. 18:51
 15/16 anonim ***** válasza:
10, én írtam a válaszomban, hogy én elkértem a dolgokat, amiket elvittem. Mindig egy igent kaptam válasznak, meg egy nézést, hogy hülye vagyok, hogy ezt tényleg megkérdezem? Pecsétes papírt soha. Pedig multinál dolgozok, mindent nevetséges szinten lepapíroznak.
okt. 18. 17:22
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem, egyáltalán. Én is loptam jó párszor munkahelyről vasat, kisebb kínai flexet, fűkaszát. Sosem buktam le és sosem tudták rám bizonyítani, pedig kamerák is voltak. Máskülönben pedig mindenki onnan éljen meg, ahol dolgozik.
dec. 30. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!