Mit lehet tenni olyan emberrel, aki egyszerűen nem hagy szóhoz jutni?
Bármiről is szólnék, félbeszakít, közbeszól, vagy legjobb esetben eltudom mondani a mondanivalómat, de arra nem reagál semmit, max egyból visszavált saját magára.
Kedves lány amugy, emiatt nem akarok bunkó lenni vele?
Azt tudnod kell, hogy a félbeszakítás nem a tiszteletlenség jele, hanem túl sok mondandója van. Nehezebb időszakokban én is olyan vagyok, hogy rengeteget akarok mondani és pont zavar a másik ha beszél, mert úgy érzem csak úgy kerek a történetem ha MINDENT elmondok, esetleg akkor szakítom félbe, ha úgy érzem nem érti amit mondok (az amit momd nekem nem egyenes válasz arra, amit én mondok neki) vagy átugrik a saját sztorijára, de nekem meg lenne mit mondanom.
Ez nehéz időszakomban van, amikor valami nagyon foglalkoztat es muszáj átbeszélnem valakivel.
Ilyenkor amikor mondom ki a gondolataimat, én is átgondolom. Teljesen más amikor hangosan mondom ki, akkor lényegében olyan, mintha magamban tisztáznám a dolgokat.
Nyilván ez zavar téged es nem is kell a kényszerhallgató szerepeben lenned, én inkább a mondanivalójára tennék enyhe megjegyzéseket, pl nem érted hogy most hogyan lukadtatok ki ennél a történetnél, amikor másról kezdtetek beszélni, kicsit elvesztetted a fonalat. Na én pl ilyenkor érzékelem, hogy túl sokat beszéltem.
A)
Lehet egy kérdésem? (naná, végre örül, hogy kérdezed, hiszen ezzel elismered, hogy ő az okosabb, tehát a kérdésed tuti, hogy meg fogja hallgatni)
- milyen dolognak tartod, ha valaki folyton a másik szavába vág?
(ha nem kapcsol, lehet folytatni:) Mi lehet ennek az oka, milyen embernek tartod az ilyet.
Neked hogy esne, ha valaki mindig a szavadba vágna?
Egyetértesz azzal, hogy az csak a kölcsönös udvariasság várható el jogosan?
B)
Amikor a szavadba vág, mindig csak annyit mondasz, hogy "most én beszélek", és folytatod.
C) EMK kommunikáció, ami elég nyakatekert, és pont ő soha nem fogja megérteni.
D) Tudod, Terike, rettenetesen bosszant, bánt, hogy sokszor a szavamba vágsz, és ha én beszélek, nem is figyelsz arra oda, amit mondok, de talán segítene megérteni, ha elmondod, hogy ez miért van így, miért alakult ki nálad ez a szokás, csak velem szemben van ez a szokásod, vagy másokkal is így beszélsz?
E)
Tudod, Terka, azért érdemes saját beszédeden kívül más beszédére is odafigyelned, mert azt, a saját mondanivalódat ismered, de a mások gondolatát még nem biztos, és talán az is lehet hasznos neked, vagy másnak a társaságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!