Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet tenni olyan emberrel...

Mit lehet tenni olyan emberrel, aki egyszerűen nem hagy szóhoz jutni?

Figyelt kérdés

Bármiről is szólnék, félbeszakít, közbeszól, vagy legjobb esetben eltudom mondani a mondanivalómat, de arra nem reagál semmit, max egyból visszavált saját magára.

Kedves lány amugy, emiatt nem akarok bunkó lenni vele?

okt. 8. 12:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Nem beszélek velük. Nincs szemkontaktus, ha szól hozzám max tőmondatok, hümmögés. Majd észreveszi, hogy nem érdeklődsz a mondandója iránt.
okt. 8. 13:01
 2/13 anonim ***** válasza:
82%
Csináld ugyan ezt. Mikor félbe akar szakítani, akkor sem fejezem be. Ennyi.
okt. 8. 13:10
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Annyi biztos, hogy az egyik legidegesítőbb emberi szokás.
okt. 8. 13:12
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Nekem a közvetlen kolléganőm ilyen…van, hogy kiírt egy meetinget, mert kérdései vannak, erre kb. megválaszolja őket magának, mert alig hagy másokat szóhoz jutni. Folyamatosan tudna pofázni, félbeszakít másokat stb. Baromi idegesítő, szerintem ez valami betegség. Amúgy kedves ő is, csak iszonyat energiavámpír emiatt.
okt. 8. 13:13
 5/13 anonim ***** válasza:
13%

Azt tudnod kell, hogy a félbeszakítás nem a tiszteletlenség jele, hanem túl sok mondandója van. Nehezebb időszakokban én is olyan vagyok, hogy rengeteget akarok mondani és pont zavar a másik ha beszél, mert úgy érzem csak úgy kerek a történetem ha MINDENT elmondok, esetleg akkor szakítom félbe, ha úgy érzem nem érti amit mondok (az amit momd nekem nem egyenes válasz arra, amit én mondok neki) vagy átugrik a saját sztorijára, de nekem meg lenne mit mondanom.

Ez nehéz időszakomban van, amikor valami nagyon foglalkoztat es muszáj átbeszélnem valakivel.

Ilyenkor amikor mondom ki a gondolataimat, én is átgondolom. Teljesen más amikor hangosan mondom ki, akkor lényegében olyan, mintha magamban tisztáznám a dolgokat.

Nyilván ez zavar téged es nem is kell a kényszerhallgató szerepeben lenned, én inkább a mondanivalójára tennék enyhe megjegyzéseket, pl nem érted hogy most hogyan lukadtatok ki ennél a történetnél, amikor másról kezdtetek beszélni, kicsit elvesztetted a fonalat. Na én pl ilyenkor érzékelem, hogy túl sokat beszéltem.

okt. 8. 13:14
 6/13 anonim ***** válasza:
46%
Meg kell várni mig kibeszéli magát. Az ilyenek nem tudnak addig figyelni sem.
okt. 8. 13:20
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
#5 de általában gyerekkorban belenevelik az emberbe azt, hogy illetlenség más félbeszakítani és szépen várd ki a sorodat akkor is, ha nehéz, mert fosnád a szót.
okt. 8. 13:24
 8/13 anonim ***** válasza:
53%
7, tudom, de ez van, ha nagyon nehéz korszakom van, sajnos ez így kijön rajtam, de én is tudom, hogy nem helyes és ezért is írtam példákat, hogy engem mivel edukálnak.
okt. 8. 13:29
 9/13 anonim ***** válasza:
81%

A)

Lehet egy kérdésem? (naná, végre örül, hogy kérdezed, hiszen ezzel elismered, hogy ő az okosabb, tehát a kérdésed tuti, hogy meg fogja hallgatni)

- milyen dolognak tartod, ha valaki folyton a másik szavába vág?

(ha nem kapcsol, lehet folytatni:) Mi lehet ennek az oka, milyen embernek tartod az ilyet.

Neked hogy esne, ha valaki mindig a szavadba vágna?

Egyetértesz azzal, hogy az csak a kölcsönös udvariasság várható el jogosan?

B)

Amikor a szavadba vág, mindig csak annyit mondasz, hogy "most én beszélek", és folytatod.

C) EMK kommunikáció, ami elég nyakatekert, és pont ő soha nem fogja megérteni.

D) Tudod, Terike, rettenetesen bosszant, bánt, hogy sokszor a szavamba vágsz, és ha én beszélek, nem is figyelsz arra oda, amit mondok, de talán segítene megérteni, ha elmondod, hogy ez miért van így, miért alakult ki nálad ez a szokás, csak velem szemben van ez a szokásod, vagy másokkal is így beszélsz?

E)

Tudod, Terka, azért érdemes saját beszédeden kívül más beszédére is odafigyelned, mert azt, a saját mondanivalódat ismered, de a mások gondolatát még nem biztos, és talán az is lehet hasznos neked, vagy másnak a társaságban.

okt. 8. 13:38
 10/13 anonim ***** válasza:
59%
Szó nélkül ott kell hagyni.
okt. 8. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!