Mit mondjak a főnöknek miért nem tudok bemenni, hasmenésem van?
-Jó reggelt!Nem érzem jól magam.Így nem tudok dolgozni.
------------------------------------------------------------
A betegséget nem lehet előre betervezni mint a normál szabadságot.Így nincs azzal semmi gond ha ezt mondod.
Köszönöm a válaszokat.
4-es igenis stresszeltem rajta, mert ismerem sajnos a főnököt és a kollégákat is, hogy állnak az ilyenhez. Versenyt csinálnak abból ki van kevesebbet táppénzen, ki nézik aki táppénzről jön vissza. Ez az első munkahelyem
Ha szerinted túl gyanús lenne harmadszorra is ugyanazzal az okkal hiányozni, akár igaz, akár nem, akkor találj ki valami mást.
Ha nem hisznek neked, mindegy hogy igazat mondasz, vagy sem. Ha úgy érzed, hogy a munkahelyi pozíciódat rontaná a dolog, akkor nyugodtan kamuzz valamit. Hányást például.
1-esnek igaza van, mikor egyszer a volt főnököm (okkal nem dolgozok már ott) firtatta, hogy mégis miért voltam táppénzen kettő kemény napot, ráadásul a többiek előtt, akkor a végletekig részletekbe menően vázoltam fel, hogy hogyan hugyoztam ki a segglyukamon át a bennem lakó ördögöt, miközben üvöltve hánytam a budin ülve az ölemben tartott lavórba. Nekem ez egyáltalán nem volt probléma, nem is szégyelltem, akik hallották, jót röhögtek rajta, hasonlóan primitív emberek voltak, mint én, ha nem lett volna ilyen gyász a vezetés, sosem mondok fel, a társaság szerintem remek volt. De akkor is rohadt gáz ilyet kérdezni, pláne mások füle hallatára - nem mindenki szeretné a munkatársai orrára kötni a gyenge pillanatait, vagy az egészségügyi gondjait.
Off, de ha nem tudsz konkrét okot (pl. nem a kisfiad hozta haza a fosóshányós vírust az óvodából már megint, vagy ettél ugyanazon a helyen, ami után múltkor is fostál), akkor tényleg érdemes lehet kivizsgáltatni magad. Tudom, hogy kényelmetlen, de lehet ételintolerancia, szervi aj, vagy a stressz is. Fontos lenne tudni az okát, gondolom, neked se kellemes, hogy nem hagyhatod el a lakást, meg szarul vagy.
Jobbulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!