Tényleg olyan nehéz a pincéri munka? Mi teszi azzá?
Ma beszéltem egy barátommal, aki váltig állította hogy a pincéri munka nagyon nagyon nehéz. Azt mondtam hogy minden munkának megvan a maga nehézsége, negatív oldala, de nem tartanám kiemelkedően nehéznek, és egy mezőgazdasági vagy építészeti munka sokkal megerőltetőbb.
Azt mondta hogy "de ott legalább nem kell emberekkel foglalkozni". Oké, de akkor meg ott a vevőszolgálat, pénztáras, ott is el kell viselni a hülye vevőket. De nagyon határozottan kitartott hogy nem, a pincérkedés mindennél nehezebb és igenis megérdemlik azt a nettó 800 000-et amit keresnek. Ez a barátom akivel beszéltem erről egyébként eladó.
De nem értettem a hozzáállását, kívülről szemlélve nem tűnik olyan nehéz munkakörnek és azt gondolnám rengeteg sokkal rosszabb munka van.
Emberekkel dolgozni hidd el, hogy nagyon nehéz.
Mentálisan nagyon le tudnak húzni, nem is beszélve, hogy mellette folyton talpon vannak és figyelnek mindenre is.
Nagyon komoly fizikai állóképességet feltételez.
Nehéz emberekkel dolgozni, egyénre szabott diliknek megfelelni napi x órában.
A rivalizálás, konkurencia-harc is eléggé komoly energiákat őröl fel még napi szinten is, - kevés az olyan hely, ahol kettőnél több ember munkáját kell összehangolni és nem folyik aknamunka az éppen távol vagy látó-, hallótávolságon kívül lévők ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!