Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg olyan nehéz a pincéri...

Tényleg olyan nehéz a pincéri munka? Mi teszi azzá?

Figyelt kérdés

Ma beszéltem egy barátommal, aki váltig állította hogy a pincéri munka nagyon nagyon nehéz. Azt mondtam hogy minden munkának megvan a maga nehézsége, negatív oldala, de nem tartanám kiemelkedően nehéznek, és egy mezőgazdasági vagy építészeti munka sokkal megerőltetőbb.

Azt mondta hogy "de ott legalább nem kell emberekkel foglalkozni". Oké, de akkor meg ott a vevőszolgálat, pénztáras, ott is el kell viselni a hülye vevőket. De nagyon határozottan kitartott hogy nem, a pincérkedés mindennél nehezebb és igenis megérdemlik azt a nettó 800 000-et amit keresnek. Ez a barátom akivel beszéltem erről egyébként eladó.

De nem értettem a hozzáállását, kívülről szemlélve nem tűnik olyan nehéz munkakörnek és azt gondolnám rengeteg sokkal rosszabb munka van.

szept. 25. 17:33
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Emberekkel dolgozni hidd el, hogy nagyon nehéz.

Mentálisan nagyon le tudnak húzni, nem is beszélve, hogy mellette folyton talpon vannak és figyelnek mindenre is.

szept. 25. 17:39
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
A pincérséggel az a baj, hogy sok árnyoldala van. A hülye vendégek, a szar beosztás, az éjszakázás, folyton állni kell, a jó helyeken nagy a pörgés, jó memória kell hozzá, és még kajaszagod is lesz.
szept. 25. 17:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezek nem hangzanak olyan világ vége dolognak. Nyáron a 40 fokban a napon rakni a téglát, na az nehéz. Vagy árnyék nélkül tetőn javítási munkákat végezni.
szept. 25. 18:46
 4/6 anonim ***** válasza:
26%
Egyáltalán nem nehéz munka, 5 évig voltam felsőbb- és középkategóriás éttermekben, esküvőkön. Emberekkel kell foglalkozni, de akinek nem megy az menjen ilyan munkakörbe. Pincérként vagy a szakács, vagy a főnök vagy az egyik vendég fog ordibálni veled. Amúgy könnyű fizikai munka és mentálisan sem bonyolult. Most építőiparban dolgozok, na az a kemény meló.
szept. 25. 20:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagyon komoly fizikai állóképességet feltételez.

Nehéz emberekkel dolgozni, egyénre szabott diliknek megfelelni napi x órában.

A rivalizálás, konkurencia-harc is eléggé komoly energiákat őröl fel még napi szinten is, - kevés az olyan hely, ahol kettőnél több ember munkáját kell összehangolni és nem folyik aknamunka az éppen távol vagy látó-, hallótávolságon kívül lévők ellen.

szept. 25. 22:31
 6/6 anonim válasza:
Azért nehéz mert nincs életed. Mikor más pihen te dokgozol. Nincs karácsony,szilveszter,hétvége,húsvét. 13 órákat rohangálni,állni,tányért cipelni,tálcázni. Nincs idő enni,wc-re menni stb. Éjjel hazaérsz reggel mehetsz vissza. Az embereket meg hagyjuk is. Az a rész a legrosszabb. 🤣 Nekem a párom építőipart váltotta konyhai munkára. Azt mondta az építőipar könyebb 😄
nov. 18. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!