Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy barátnőm külföldön dolgozi...

Egy barátnőm külföldön dolgozik, de nincs bejelentve, ebből baj lehet?

Figyelt kérdés

Egy barátnőm akivel egy szakra járunk külföldön dolgozik alkalmi munkát, kb 2-3 hónapot egy évben. A fizetését ami (Ausztria) bőven 1,5 millió felett van / hónap eddig mindig azonnal betette a bankba.

Fel akart venni hitelt, de kiderült hogy végig nem volt bejelentve, és emiatt összeveszett a főnökkel, fel is mondott. Azt kerdezte hogy lehet-e baj abból, hogy néhány évig ezt betette a bankba?

Megfenyegette a főnöke, hogy feljelenti azért mert kárt okozott a cégnek ami nem igaz csak meg akarta félemlíteni.

Barátnőmnek nincs gyakorija, megkért, hogy segítsek neki, én pedig nem tudom mit mondani.

szept. 11. 12:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ottani ArbeitKammerbe fáradjon be .
szept. 11. 12:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem az ő felelőssége, ha nem jelentették be. (ha tényleg nem tudta)

Gondolom, volt szerződése, bérpapírjai (vagy valami elektronikus nyilvántartás) tehát ő azt hitte, hogy minden legális. Ezekkel tudja igazolni a saját jóhiszeműségét, ha szükség lenne rá.

szept. 11. 12:35
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

2. Nem tudom, honnan gondolod, hogy osztrák bankba tette.

Nekem az jön le, hogy 2-3 hónap alkalmi meló után megkapja a fizetését, és az itthoni bankba teszi.

Ne vádold hazugsággal, inkább te lazíts kicsit a kognitív disszonancián.

szept. 11. 12:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Megfenyegette a főnöke, hogy feljelenti"

😂És mivel? Mert ha kiderül, hogy feketén dolgoztat, kb már most nyugodtan leteheti a lantot, mert a gatyája is rámegy erre.

szept. 11. 13:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A főnöknek lehet baja. Ha be lett volna jelentve és csak úgy lelép, akkor lehetne károkozás, de így nem.

Azt én sem értem, hogy nyyithatot számlát, talán kézbe kapta a fizut bérpapír nélkül? A másik meg, hogy e-card nélkül létezett? Nekem sántít a sztori, lehet, több stikli van.

szept. 11. 13:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Automatában 1-4 Millió (bankonként változik) a befizetés limit, kasszában 2M alatt nem kérnek igazolás.

Számlát meg az nyit aki akar.

Nincs ebben semmi sánta.

szept. 11. 13:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Magyar bankba tette, készpénzben kapta végig a fizetést.
szept. 11. 13:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Németo és osztrákok sajnos 10 már tróger genyók , ki akarják trükközni az eus ex keleti blokk melósait . A másik féreg az ottani ukrán lengyel magyar albán cég vállalkozó, kamu hazug tetvek . Onnan a használt autó sem jobb a hazai kínálattól, a zugszervizek de a márkaképviseletek javítói gyors felületes kontáripar lett .
szept. 11. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!