Egy barátnőm külföldön dolgozik, de nincs bejelentve, ebből baj lehet?
Egy barátnőm akivel egy szakra járunk külföldön dolgozik alkalmi munkát, kb 2-3 hónapot egy évben. A fizetését ami (Ausztria) bőven 1,5 millió felett van / hónap eddig mindig azonnal betette a bankba.
Fel akart venni hitelt, de kiderült hogy végig nem volt bejelentve, és emiatt összeveszett a főnökkel, fel is mondott. Azt kerdezte hogy lehet-e baj abból, hogy néhány évig ezt betette a bankba?
Megfenyegette a főnöke, hogy feljelenti azért mert kárt okozott a cégnek ami nem igaz csak meg akarta félemlíteni.
Barátnőmnek nincs gyakorija, megkért, hogy segítsek neki, én pedig nem tudom mit mondani.
Nem az ő felelőssége, ha nem jelentették be. (ha tényleg nem tudta)
Gondolom, volt szerződése, bérpapírjai (vagy valami elektronikus nyilvántartás) tehát ő azt hitte, hogy minden legális. Ezekkel tudja igazolni a saját jóhiszeműségét, ha szükség lenne rá.
2. Nem tudom, honnan gondolod, hogy osztrák bankba tette.
Nekem az jön le, hogy 2-3 hónap alkalmi meló után megkapja a fizetését, és az itthoni bankba teszi.
Ne vádold hazugsággal, inkább te lazíts kicsit a kognitív disszonancián.
"Megfenyegette a főnöke, hogy feljelenti"
😂És mivel? Mert ha kiderül, hogy feketén dolgoztat, kb már most nyugodtan leteheti a lantot, mert a gatyája is rámegy erre.
A főnöknek lehet baja. Ha be lett volna jelentve és csak úgy lelép, akkor lehetne károkozás, de így nem.
Azt én sem értem, hogy nyyithatot számlát, talán kézbe kapta a fizut bérpapír nélkül? A másik meg, hogy e-card nélkül létezett? Nekem sántít a sztori, lehet, több stikli van.
Automatában 1-4 Millió (bankonként változik) a befizetés limit, kasszában 2M alatt nem kérnek igazolás.
Számlát meg az nyit aki akar.
Nincs ebben semmi sánta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!