Ha külföldön volt egészségbiztosításom, amíg kint dolgoztam és éltem, de itthon is volt, mert nem volt bejelentve hogy nem lakok itt, mit lehet tenni?
Ha az a cél, hogy beleszámítson a nyugdíjba a kint ledolgozott félévem, menjek be egy okmányirodába, hogy nem inaktiváltam a TAJ kártyám, de amúgy kint dolgoztam? Papírok megvannak amik igazolnák.
Vagy inkább már hagyjam?
Nem tudtam, mikor kimentem hogy ilyesmit kell intéznem, illetve a szüleim sem, lett biztosításom ahogy dolgoztam, de most itthon sehol sincs meg hivatalosan hogy kint éltem/dolgoztam.
köteles vagy jelezni az egészségbiztosító felé hogy külföldön dolgozol,ha nem teszed akkor megbüntetnek.
itthon hogy lettél volna biztosítva?ki fizetett utánad?te magad tudtál volna eü-hozzájárulást fizetni,de ezt is intézni kellett volna.
a külföldön dolgozott fél év érthető módon nem számít bele a Magyar nyugdíj éveidbe,ebben ne is reménykedj.ettől függetlenül menj be és tedd rendbe a dolgaidat.
"de most itthon sehol sincs meg hivatalosan hogy kint éltem/dolgoztam."-nem tudom melyik országról van szó,de e104-es nyomtatványt kellett volna kérni a kinti hivataltól és az már elég lett volna.bár hogy mire mész vele azt nem tudom,mint már mondtam az itthon nem számít be sehova.
Nem igaz, hogy nem jár nyugdíj a külföldön végzett munka után! Ha az a külföld az EU-n belül van, akkor beleszámít a nyugdíjba.
Sajnos az első találat pont egy origos cikk volt, de attól még ide illik, olvasd el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!