Ha külföldön élek, de nem telepedtem le véglegesen csak ott tartózkodom és van kint egészségbiztosításom, lehet-e itthon is?
Magyarországon bejelentettem a tb-nél, hogy kint vagyok, de szeretnék itthon is biztosított lenni. Fizethetem magam után a tb-t Magyarországon vagy nem lehetséges egyszerre két országban egészségbiztosítás?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Tőlem nem kérték vissza a kártyám csak "szünetel" mert nem telepedtem le véglegesen külföldön.
De akkor ha jól értelmeztem a válaszod, lehet egyszerre két országban biztosításom ha fizetem magam után Magyarországon.
Nem lehet.
TB-ről ki kell jelentkezned, amint ott lesz Krankenkasséd.
Letöltöd a "külföldön biztosított" papírt, másolod és csatolod az ottani egészségbitosítási kártyádat kezdeti időponttal, és elpostázod.
Aztán imádkozol, hogy otthon ne legyél beteg, mert nem fognak ellátni (tapasztalat, mert "nincs kedvük papírt töltögetni").
És ha rájönnek, hogy két helyen vagy biztosítba akkor megbxnak elég sok pénzzel.
Nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!