Ha a főnök azt mondja, hogy dolgozzak még egy órát, amíg várom a buszt, akkor az nem úgy értendő, hogy fizet is érte?
Figyelt kérdés
Étteremben dolgozom reggel 7től 15ig, és faluról ingázom, de a busz csak délután 16:30kor indul vissza. Múlthóbapban azt mondta a főnököm, hogy munkaidő után ne ücsörögjek a buszmegállóban tétlenül a buszt várva, hanem maradjak a melóban segíteni. Oké, így is tettem, egy hónap alatt több mint 25 órát dolgoztam így a munkaidő után is, és végül nem kaptam érte semmit pluszban.szept. 8. 21:13
1/14 anonim válasza:
Hát akkor máskor ne maradj ott, ingyen csak a bolond dolgozik.
3/14 anonim válasza:
Ne haragudj, de nagyon felbaßtam magam a kérdéseden... úgy kihasznál téged a főnököd, mint a fenét, ne maradj benn, inkább ülj a buszmegállóban, minthogy ingyen dolgozz ennek a szarrágónak!
5/14 anonim válasza:
igazából ez túlóra, tehát nem csak hogy bérezés de még magasabb bér is jár érte.
Én megkérdezném, hogy fizetni mégis mikor fog? És ezek után inkább ücsörögnék a buszmegállóban.
6/14 anonim válasza:
Márpedig fizessen ki, ha nem teszi, akkor irány a munkaügyi bíróság :) És inkább ücsörögnék én is, ingyen nem dolgozom, akkor már inkább pörgetem a Tiktokot egy órán keresztül. (Vagy egyéb értelmesebb tevékenység.)
7/14 anonim válasza:
Gondolom csak szóban beszéltétek meg, nagy hiba volt. Szerződést kell módosítani, és akkor ki leszel fizetve. Ha nem akarja, akkor inkább néz sorozatot a busz megállóban.
8/14 anonim válasza:
Köze nincs hozzá, hogy munkaidőd után hol üldögélsz.
Ez is egy szemtelen, pofátlan féreg.
Gondolom úgy van vele a tahója, hogy ő jót tett veled, hogy kegyesen meinvitált, hogy inkább a munkahelyen gürizz ahelyett, hogy kint ülnél, ezzel épp eleget tett érted, nehogy még fizessen is...
De ilyen nincs.
Ha dolgozol, azt ki kell fizetnie, és dokumentálni is kell a plusz munkaórákat.
9/14 anonim válasza:
nyilván a ki nem fizetés pofátlan volt részéről, de nálad pedig egy hiba hogy a felajánláskor nem közölted ezt vele hogy nem önkétességből maradnál hanem pénzért. oké, egyértelműnek kellett volna neki lennie, de látod hogy nem kérdeztél rá, így egy hónapig le tudott húzni
10/14 anonim válasza:
Szólj neki h fizessen ki. Lehet meg se foedult a fejében.
Ha meg nem fizet akkor mondhatod h nem dolgozol tobbet munkaido utan. Mert amig a buszmegalloban ulsz az a szabadidod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!