Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Támogatnátok, ha törvényileg...

Támogatnátok, ha törvényileg büntetnék a borravaló adását/kapását?

Figyelt kérdés

Ugye mindannyian tudjuk, az egészségügyben büntetik, szerintem az lenne az igazságos, ha nem fogadhatna el borravalót futár, pincér, fodrász kozmetikus stb sem.

Ha az egyiket szankcionálják, akkor szankcionálják mindet ne legyen kivételezés. Szerintem undorító hogy a futár kb át se nyújtja a csomagot már tartja a markát. Mi jogon? Hiszen ezek mind kapnak fizetést, elégedjenek meg, ahogy az egészségügyben dolgozóknak is meg kell. Ha meg elfogadják, legyen kirúgás vagy komoly pénzbüntetés mint ott.

szept. 6. 14:50
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
62%
Igen. Fizesse meg őket a munkáltató. Ne én.
szept. 6. 14:52
 2/37 anonim ***** válasza:
74%
Tudnám támogatni, de amúgy annyira nem fontos dilemma az életemben, nem járok ilyen helyekre, úgyhogy nekem mindegy. De amúgy szerintem is marhaság ez a borravalósdi, adjon fizetést neki a főnöke.
szept. 6. 14:53
 3/37 anonim ***** válasza:
53%

Ha ebből indulunk akkor az éttermek szervizdijja sem jogos (ami szerintem amugy sem jogos).

Az orvosoknál azért lett büntetve,mert már zsarolás szinten ment náluk.Ha nem fizetsz nem gyógyítalak és ez nem igazán borravaló.

szept. 6. 14:54
 4/37 anonim ***** válasza:
47%
Igen, nem is értem miért tartunk itt, hogy futároknak, pincéreknek adják a borravalót, de mások nem kapnak? Pl pénztáros, közmunkások, stb?
szept. 6. 14:55
 5/37 anonim ***** válasza:
22%

Jujj...ti nem tudjátok a borravaló fogalmát?

Mi köze a fizetésnek ehhez?

szept. 6. 14:56
 6/37 anonim ***** válasza:
29%
Most sem kötelező adnod, felesleges a cirkusz amiről a kérdés szól. A hálapénz a megvesztegetésről szólt, vagy mert félelemből fizettek. Az ebédedet nem fogják szebben, óvatosabban vagy gyorsabban hozni, ha díjazod a kiszállítást. Megfordulsz és bezárod az ajtót.
szept. 6. 14:57
 7/37 anonim ***** válasza:
48%

Világosíts fel. Mert a vendéglátósok mindig azt mondják, hogy kell a borravaló mert anélkül nem keresnek eleget. Szóval miért nincs köze mégse?

szept. 6. 14:57
 8/37 anonim ***** válasza:
62%

Ja, a sértődött futár meg csak beleköp a kajába meg rongál ha nem kap jattot, az sokkal jobb.

szept. 6. 15:00
 9/37 anonim ***** válasza:
44%

A borravaló nem az ami most szervizdijjnak van felszámolva.

Van baj a fejekben.

Borravalót annak adsz akinek elégedett vagy a munkájával.Én is szoktam kapni.Amikor olyan kedvem van akkor adok én is akar a futarnak,fodrásznak...

A bórravalót NEM kötelező adni!

szept. 6. 15:03
 10/37 anonim ***** válasza:
0%

Nem, mert teljesen más.

A hálapénz gyakorlatilag egyfajta védelmi pénz, amit az emberek többsége félelemből fizet(ezt). Elvileg van szabad orvosválasztás, gyakorlatban nincs.

Étteremben, az olyan elavult helyen, ahol van, gyakorlatilag ez bele van építve a felszolgáló fizetésébe. Ha nem jó a szolgáltatás, legközelebb máshová mész.

Egyébként erre van a szervízdíj. Azt meg nem is értem, fodrász minek kapna borravalót. Ő a saját főnöke, miért nem szab meg magasabb árakat?

Viszont kell a látencia, különben odajutunk, mint ami az Egyesült Államokban van, hogy a rosszul megfizetett futárok horror borravalókat várnak el, és véletlenül sem a munkáltatón kérik számon az alacsony bért.

szept. 6. 15:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!