Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Friss jogsisként mennyi...

Friss jogsisként mennyi esélyem van a GLS-nél?

Figyelt kérdés
Szeretnék GLS futár lenni, nekem kifejezetten tetszik ez a jellegű munka, viszont jelenleg nem rendelkezem jogsival. Most szeptemberben szeretném elkezdeni. Ha megcsinálom, és sikeresen levizsgázok, akkor így frissen mennyi esélyem lenne ott? Vagy van valamiféle követelmény, hogy hány levezetett órám van, vagy nem figyelik ezt?
aug. 30. 22:21
 1/8 Fragments of Fantasy ***** válasza:
100%

Én két dolgot találtam ezzel kapcsolatban.

Elvárások:

"B kategóriás jogosítvány, aktív vezetési tapasztalattal"

Előnyt jelent:

"3,5 tonnás kisteherautó vezetésében szerzett tapasztalat"

Most azt mindenki döntse el, hogy mit jelent az aktív vezetési tapasztalat. Nyilván, hogyha nincs nagy jelentkezés az állás íránt akkor megvan rá az esély, hogy felvesznek, ha magabiztos a megjelenésed és esetleg behívnak valami próbanap szerűségre de, azt azért kalkuláld bele, hogy valószínűleg nem téged vesznek fel, ha jelentkezik egy olyan személy is aki hasonló paraméterekkel bír, mint te és neki mondjuk 5 éve van jogosítványa.

Amihez nem kell ilyen aktív vezetési tapasztalat az a pizza futár vagy egyszerű éttermi kiszállító. Gondolom még fiatal vagy, így hogyha nagyon szeretnél futár lenni, akkor fogod magad és elmész 1 évet pizzafutárnak és utánna jelentkezel ilyen csomagszállító céghez. Akkor pedig már fel tudod tüntetni az önéletrajzodban, hogy napi több óra vezetési tapasztalatod van, mert futár voltál és soha nem volt semmilyen próbléma a vezetési stílusoddal, rendőr sem büntetett stb..

(De én ismerek elég sok futárt, mert hozzánk naponta jönnek többször is, mivel mindennap érkezik áru.. Így én beszéltem ilyenekről már GLS, Sprinter, DPD, FÁMA, Express One, UPS stb. futárral is és a legtöbb helyen nagyon nincsenek megelégedve a körülményekkel. Sok csomag, túl vannak terhelve, munkaerő hiány vagy.. össze vissza teszik őket, mert nincs elég ember és 2 útvonalat kell csináljon 150 csomaggal amire alapból két embert küldenének.. )

Szóval nem olyan gondtalan munka a futárkodás.

aug. 30. 22:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát a jogsim megszerezése után anyámék nagy bölöm 4x4 es autóját nem tudtam vezetni, tesóméknak break van na azt se mint egy hajó, mikor megszereztem a jogsim örültem hogy eltudtam vagyis el mertem vezetni a fiat 500ast 🤣 Jó mondjuk nő vagyok. Szerintem kell egy minimális vezetői tapasztalat.
aug. 30. 22:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Napi 12 órát kell vezetned(foleg GLS) megállás nélkül,hugyozni se lesz időd.

Én szóltam

aug. 30. 23:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ferfi vagy apam mindig mondta, tartsal egy szelesebb literes muanyag italt, ha dugo van es hugyiznod kell, akkor bele tudod nyomni. Vigyel keztorlot meg ilyenek. Ha meg raadasul magas szintut vezetsz siman beulsz a koccsantoba es hugyozol egyet az uvegbe megint, de jo nagy legyen az az uveg. DM ben lehet kapni desztillalt vizet ami jo nagy. abba meg a lo f*sz is elfer. annyit ihatsz amennyit akarsz. 5l-es. Az ember 2l - 3l iszik egy nap, 3.5l ha meleg van kb. legyen 4l. 1l. meg uresen marad. Igaz mar abszurd 4l hugyot kionteni mindennap, de mit tegyen az ember. Ha meg no, hat... azt nem tudom. talan forditva uljenek mintha pakolnanak, nemtom. Es igen, van no GLS futar. Nem is egy.
aug. 31. 00:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Anno engem felvettek mert nagy volt az üresedés, de 1 hétig bírtam. Többször előfordult, hogy olyan szűk helyekre kellett volna bemenni, ahová én friss jogsisként nem mertem. Nyilván így is kézbesítettem a csomagot, csak gyalogoltam. Ezzel sok időt is vesztettem.

Aztán ott volt a rengeteg ügyfél akik úgy beszélnek veled, mint a kutyával. A hálás ügyfelek aránya nagyon eltörpül sajnos.

Aztán ott van a sok szabálysértés ami miatt a rendőrök csesztetnek (parkolás miatt főleg).

Ott van a sok cím ami hibásan van megadva vagy egyszerűen a házszám nincs rajta a házon és az ügyfél krvára nem hajlandó kidugni a seggét a házból, hogy segítsen neked felismerni hova kell menned.

Ha központi helyen kell megállnod akkor a sok csöves ott áll meg körülötted és folyamatosan figyelned kell nehogy ellopjon egy csomagot miközben neked ki kell halásznod a megfelelő csomagot (tű a szénakazalban esete).

Mind mind időveszteség.

Ez kezdőként nagyon sok egyszerre. Bár én így 8 éves jogsival se vágnék bele mégegyszer.

aug. 31. 01:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Eléggé elvárnak sok helyen, mert sok címzetthez el kell juttatnod
aug. 31. 01:44
 7/8 anonim ***** válasza:

En azt tdnndm,hogy megcsinalnam a jogsit es woltfutarnak jelentkeznek ha mem vesznek fel a gls-hez. A jogsi meg a szekrenyben van addig amennyi ev vezetoi taoasztalatot kernek . Addig gyakorolgatnsn a vezetest bki el. Aztan jelentkezmek a gls-hez.

Amugy gls futart lattam mar biciklivel is. Cegen belul konnyebb bekerulni a teherautos pozicioba. Ahhoz a kisteherauto kategoriat is meg kell csinalni.

Vagy igszabol nem tom melyik kategoria.

aug. 31. 10:11
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

5

En pont az ellenkezojet csinalom, nem is eri meg nekem hogy bunko legyek vagy ne menjek ki a csomagert..

"A hálás ügyfelek aránya nagyon eltörpül sajnos."

Nekem nehez megtalalni a hazamat ezt oda is irom a megjegyzesbe rendelesnel, es mindig hiv a futar hogy itt van en meg mondom neki ha nyitva a bejarati ahol huvos van (nyaron) nyugodtan menjen be, nem egyszer ment be csomaggal legalabb husolt, persze eloszor o cseszett le hogy nem volt nyitva de kommunikacios hiba volt, maskor mar bejott mondva hogy most nyiva volt mar ertettem azert, hogy mire gondol. En van hogy borra valot is adok multkor 500ft-ot.

"Ott van a sok cím ami hibásan van megadva vagy egyszerűen a házszám nincs rajta a házon és az ügyfél krvára nem hajlandó kidugni a seggét a házból, hogy segítsen neked felismerni hova kell menned." Pont hogy en megyek a csomagert ahogy emlitettem es pont ezert amiert emlited.

"Ha központi helyen kell megállnod akkor a sok csöves ott áll meg körülötted és folyamatosan figyelned kell nehogy ellopjon egy csomagot miközben neked ki kell halásznod a megfelelő csomagot" - erre mondjuk nem gondoltam de akkor varjon a kocsiban mert 1 perc szo szerint es lent vagyok. Lattam legalabb volt ideje inni a melegben egyebkent a futarnak. Mondjuk en nem kozponti helyen lakok.

"Mind mind időveszteség" pontosan nekem foleg, lehet nem talalja meg a cimet aztan jon a SMS vagy valami, hogy nem voltam otthon vagy nem tudtak kezbesiteni a csomagot es majd megkiserlik x nap mulva.

"Ez kezdőként nagyon sok egyszerre. Bár én így 8 éves jogsival se vágnék bele mégegyszer." ahogy elmondod hogy ilyenek tortennek igy elhiszem, nem gondoltam volna

aug. 31. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!