Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkehelyen miert faggatnak...

Munkehelyen miert faggatnak vkit állandoan a magánéletérol?

Figyelt kérdés

Az egész munkahely kiváncai ki az exferjem miert mentunk szét van e pasim hogyan élek hol élek szabadságoknál állandoan el kell mondanom hogy most ugyvéd most ez az. Ujabb targyalás. Nem egyezunk.

Minek vájkálnak az életemben?

Minek kell szabikra is közölni indoklást? Ha meg hazudok lehet el se engednének.

Mivel elmondtam hogy nem akarok visszamenni hozzá szerintem nem nyujt a házasságba semmit, meg stb utána olyan rosszul éreztem magam. De annyira kérdezik.

Vagy alig élek meg és akkor miert nem megyek ki külföldre. Aztan még magyarákodom hogy mert pl senkim nincs kint azert nem.

Az egesz munkahely az én életemet vesézi ki:(

#magánéletrol faggatás
aug. 30. 19:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ok-okozat: elmondod mert kérdezik, és kérdezik mert elmondod. Állítsd meg a körforgást, és ami nem tartozik másra azt nem adod tovább. Ha ügyvédhez kell menni és ez a szabadság indoka, akkor ennyi és nem több - és ez is csak arra tartozik, akinek muszáj elmondani. Nem kell megmagyarázni az érzelmi és párkapcsolati dolgokat ami mögötte van, vagy hogy mi történt és hogyan érzed magad.

Akkor fognak leszokni a magánügyi kérdezésről, ha következetesen megtagadod a választ. Az ebből fakadó sértődések majd elmúlnak idővel.

aug. 30. 19:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Képesek kivárni is. Nem faggatnak egy darabig mert nem vagyok rá vevő.

De amikor "gyengébb" vagyok egybol segitoszándékkal rámszállnak, empátiát mutatva és olyankor valaszolgatok.

És utána megbánom.

De nekem eszwmbe nem jutna másokat kerdezni a férjéről meg hazaséletéről vagy exferjéről vagy hogyan mibol él.

aug. 30. 19:59
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Akkor a baj veled van, és nem velük. Fejlődj még.
aug. 30. 22:06
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Nem kell gyengének lenni. Ennyi. Nem csak az ő hibájuk, elsősorban a tiéd
aug. 30. 22:06
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Én mindig abszurd dolgokat szoktam mondani nekik, mert amúgy rohadtul nincs közük hozzá, de tőlem is mindig megkérdezik mit terveztem szabadságra. Utána általában hagyják a témát. Most azt mondtam hogy Thaiföldre megyek feleséget vásárolni, közben meg csak Szlovákiában fogok wellnesezni, de nem kell nekik tudni, mert még erre is irigykednének, mert ők a kölykeiktől, max a szomszéd szobában tudnának szabadságolni.
aug. 30. 22:35
 6/8 anonim ***** válasza:
80%
Ott rontottad el, hogy elkezdtél válaszolni nekik. Rögtön, ahogy odakerültél, kerekperec közölni kellett volna, hogy szeretnéd, ha nem faggatnának a magánéletedről. Persze igaz, ez is beindít pletykákat, de a fő, hogy akkor nem kérdezgetnének.
aug. 31. 09:03
 7/8 anonim ***** válasza:
66%

A következetes, önmagukra visszamutató, utaló válaszok azok, amellyel teljesíted a küldetést, de nem jut vele senki előrébb. Ezzel érheted el, hogy leszakadjanak rólad. Következetesség nélkül el se kezdd ezt a stratégiát!

Pl. ha minden hétvégén "a Budai-hegyekbe mész el egy könnyű túrára", akkor egy idő után már nem kérdezik, mert belátják, hogy nincs értelme a játszmázásnak. De járhatsz könyvtárba is, - mivel szereted az írott, kézzel is megfogható kultúrát, - és olvashatsz is "mindenfélét". -Mikor mit - nem... :DDD

Amikor félé éve ugyanazokat a válaszokat kapja valaki, akkor minimum elkezd azon gondolkodni, hogy érdemes-e még az irányodba mutató információ szerző projektbe energiát fektetnie vagy sem, de inkább történik az, hogy egyszerűen leszakad rólad, mint csempe a szocializmusban csempézett fürdőszoba faláról!

aug. 31. 15:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet:)
aug. 31. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!