Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez már így reálisnak tűnik?

Ez már így reálisnak tűnik?

Figyelt kérdés
Van a munkahelyen 24 nap szabadságom. Most megyek vissza hétfőn dolgozni majdnem két hónapos betegség után. Október közepén néztem ki egy két napos utazást. Akkor már nyugodtan kérjek szabit?
aug. 28. 14:51
 1/5 anonim ***** válasza:
56%
Jogilag kérhetsz, de utálni fognak :D
aug. 28. 15:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Miért? Nem lehet átvinni következő évre
aug. 28. 15:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha végig betegállomány volt, és nem írta ki szabinak.
aug. 28. 15:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Minden munkáltato ezzel szivatja az alkalmazottakat hogy nem kehet átvinni meg írjuk ki papiron és kivesszük máskor mikozben törvény szerint köv. èv marc 31 ig átvihetők.

"A Munka törvénykönyve nevesít még egy olyan esetet, amikor a szabadság a tárgyévet követő évre átvihető. Ez a lehetőség akkor áll fenn, ha a munkavállaló munkaviszonya a tárgyév október 1-jén, vagy utána jött létre. Ebben az esetben március 31-ig ki kell adni a fennmaradt szabadnapokat."

aug. 28. 15:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is átvittem, február elején adták ki.
aug. 28. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!