Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Könyvelő vagy festő legyek?

Könyvelő vagy festő legyek?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, van egy bsc közgáz diplomám, sajnos nem pénzügy és számvitel. Viszont gondolkozom, hogy egy mérlegképes könyvelőit megcsinálok, vagy még a szobafestő szakmám gondolkozom. Melyiket érné meg jobban magánvállalkozásba csinálni?

aug. 25. 18:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már be is iratkoztam a festő, mázoló, tapétázó szakmára :) 2 hét és kezdődik. Ha pedig mégsem jönnének be a számításaim, egy mérlegképest még bármikor elvégezhetek.
szept. 2. 07:41
 12/17 anonim ***** válasza:
A mérlegképessel semmire nem mész önmagában, hacsak nem vagy pesti. Akkor már inkább egy pénzügy-számvitel alapszak valami jó nevű egyetemen. Vidéken mérlegképes végzettséggel egy önkormányzatnál dolgozom és keresek nettó 280-at. Míg a diplomások ennél jóval többet és jobban meg is vannak becsülve. A pénzügy-számvitel alapszak 3 éves, a mérlegképes az 2, ha nincs pénzügy-számviteli ügyintéző előképzettséged. Az a +1 év megéri az egyetemen.
szept. 2. 17:54
 13/17 A kérdező kommentje:
Minek végeznék el még egy alapszakot, ha már van egy bsc közgáz diplomám. Talán, ha elolvastad volna a kérdést láttad volna, és igen budapesti vagyok.
szept. 3. 07:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Akkor meg legalább számíttass be számviteles, adózásis tantárgyakat, lehet 1 évvel lerövidül a képzés, ha sok modult elfogadnak.
szept. 3. 16:40
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek hozzá, mert teljesen más területen tanultam, de nem lehetne átképezni magad úgy, hogy elfogadtatod a közgázon szerzett krediteid egy részét? Vagy erre irányulú mesterképzés majd a jövőben?

Mindenesetre hajrá, haver, örülök, hogy örülsz, és van mit várnod, remélem, megtalálod majd a számításodat, és így ismeretlenül is a legjobbakat kívánom neked! <3

szept. 3. 17:14
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
15 mehetne rögtön számvitel mesterképzésre is, azzal könyvelhet is, ha beszámíttat modulokat.
szept. 3. 17:55
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a pozitív válaszokat! :) mentek a zöldek, ennek az beszámításnak még utánajárok.
szept. 5. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!