Könyvelő vagy festő legyek?
Mindkettőt, kezdd azzal, amelyik jobban tetszik.
Voltam egyéni vállalkozó, és úgy álltam neki, hogy minek kellene nekem könyvelő, mikor az egyik legegyszerűbb adózási formát választottam, hát meg tudom ezt csinálni én is. Aztán nyígva mentem három hónap múlva apámhoz, aki szintén egyéni vállalkozó, csak más területen, hogy beszéljen a könyvelőjével, hogy vállaljon el engem is, mert el vagyok veszve teljesen, és nem akarom, hogy a tudatlanságom miatt megbüntessenek.
Szóval ha végzett könyvelő vagy, még mindig dönthetsz úgy, hogy csak pár embert vállalsz, akinek intézed az ügyeit, és nem egy cégnek dolgozol, és mellette elvégezheted a szobafestőt is, és ha magánvállalkozóként csinálod, legalább nem leszel elveszve a saját adóügyeidben. Plusz egy érv a könyvelés mellett, hogy sokkal bonyolultabb, mint festeni - tudom, hogy rengetegen inkább nem pepecselnek a keveréssel, alapanyagok beszerzésével, padló fóliázásával, hanem rábízzák egy szakemberre, és szép pénzeket lehet ezzel megkeresni. Nem vagyok festő, évek óta ugyanazt a lakást bérlem, és megbeszéltem a tulajjal, hogy én szeretném kifesteni, elég korrekt a pali, és miután látta, hogy milyen lett a végeredmény, mondta, hogy ő erre egyébként már kért árajánlatot festőtől, csináljuk akkor azt, hogy mivel kifestettem a lakását, az anyagköltséget, meg a nemlétező munkadíjam levonja a lakbérből. Kb. másfél napomba tellett kifesteni vásárlással, gletteléssel, takarítással együtt, több, mint egyhavi lakbért engedett el, mert olyan árajánlatot kapott. Szóval szerintem mindkettő tök jó, hasznos, és mindkettőben van pénz.
De az sosem baj, ha több, egymástól elütő végzettséged van, és több lábon állsz. Mindkét szülőmnek több szakmája van, és láttam gyerekként, mennyire hasznos, hogy az egyik mellett tudja a másikat csinálni félállásban vagy magánvállalkozásban, vagy, ha a fő munkahelyén leépítik, akkor még mindig vállalhatja az eddig félállását teljes állásban, így aztán én is több szakmát tanultam ki, és soha egy napig nem voltam munkanélküli.
Festőként nehezebb egy csapatot összehozni mert nincs sok festő és a jók külföldön vannak vagy szintén vállalkozók. Egyedül nem tudsz olyan nagy munkákat megcsinálni mert sokáig tartana egyedül egy 2 szintes házat kifesteni.
Könyvelőként szerintem egyszerűbb alkalmazottakat találni. Eleve nők és ferfiak is csinálnak könyvelést, nem jellemző hogy alkeszok mennek könyvelőnek és mindig vannak cégek, egyéni vállalkozó aiknek szükségük van könyvelőre.
Ha jól tudom könyvelést nem papír alapon csinálják és így egy kis semmi közepén lévő faluból is tudsz könyvelni budapesti cégeknek, csak legyen interneted.
Festőként csak 20-30 kmes körzetben tudsz jobban munkát vállalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!