Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Könyvelő vagy festő legyek?

Könyvelő vagy festő legyek?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, van egy bsc közgáz diplomám, sajnos nem pénzügy és számvitel. Viszont gondolkozom, hogy egy mérlegképes könyvelőit megcsinálok, vagy még a szobafestő szakmám gondolkozom. Melyiket érné meg jobban magánvállalkozásba csinálni?

aug. 25. 18:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Festővel többet keresel, a mérlegképes viszont társadalmilag megbecsültebb. De sima mérlegképessel nem mész sokra mester nélkül. Festő szakmunkásként viszont annyit kérsz, amennyit nem szégyellsz. Nyáron sok a külső festés munka, télen a belső.
aug. 25. 18:08
 2/17 anonim ***** válasza:
13%
Az összes festő vállalkozó akit ismerek tök csóró.
aug. 25. 18:19
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Max aki vászonra fest. Keresztapám és apum unokatesója átlagban egy 4 szobás ház teljes belső és külső festése után simán keresnek 300-at. És ez Szolnok megye, gondolom Pesten és a nyugaton ez több.
aug. 25. 18:21
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőt, kezdd azzal, amelyik jobban tetszik.

Voltam egyéni vállalkozó, és úgy álltam neki, hogy minek kellene nekem könyvelő, mikor az egyik legegyszerűbb adózási formát választottam, hát meg tudom ezt csinálni én is. Aztán nyígva mentem három hónap múlva apámhoz, aki szintén egyéni vállalkozó, csak más területen, hogy beszéljen a könyvelőjével, hogy vállaljon el engem is, mert el vagyok veszve teljesen, és nem akarom, hogy a tudatlanságom miatt megbüntessenek.

Szóval ha végzett könyvelő vagy, még mindig dönthetsz úgy, hogy csak pár embert vállalsz, akinek intézed az ügyeit, és nem egy cégnek dolgozol, és mellette elvégezheted a szobafestőt is, és ha magánvállalkozóként csinálod, legalább nem leszel elveszve a saját adóügyeidben. Plusz egy érv a könyvelés mellett, hogy sokkal bonyolultabb, mint festeni - tudom, hogy rengetegen inkább nem pepecselnek a keveréssel, alapanyagok beszerzésével, padló fóliázásával, hanem rábízzák egy szakemberre, és szép pénzeket lehet ezzel megkeresni. Nem vagyok festő, évek óta ugyanazt a lakást bérlem, és megbeszéltem a tulajjal, hogy én szeretném kifesteni, elég korrekt a pali, és miután látta, hogy milyen lett a végeredmény, mondta, hogy ő erre egyébként már kért árajánlatot festőtől, csináljuk akkor azt, hogy mivel kifestettem a lakását, az anyagköltséget, meg a nemlétező munkadíjam levonja a lakbérből. Kb. másfél napomba tellett kifesteni vásárlással, gletteléssel, takarítással együtt, több, mint egyhavi lakbért engedett el, mert olyan árajánlatot kapott. Szóval szerintem mindkettő tök jó, hasznos, és mindkettőben van pénz.

De az sosem baj, ha több, egymástól elütő végzettséged van, és több lábon állsz. Mindkét szülőmnek több szakmája van, és láttam gyerekként, mennyire hasznos, hogy az egyik mellett tudja a másikat csinálni félállásban vagy magánvállalkozásban, vagy, ha a fő munkahelyén leépítik, akkor még mindig vállalhatja az eddig félállását teljes állásban, így aztán én is több szakmát tanultam ki, és soha egy napig nem voltam munkanélküli.

aug. 25. 18:47
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ki nem szarja le a társadalmi megbecsültséget. Azt csináld, amit legalább 40 évig szívesen csinálnál.
aug. 25. 18:56
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
5-ös, hangosabban, hogy hátul is hallják!
aug. 25. 19:15
 7/17 A kérdező kommentje:
Meglepően hasznos válaszokat kaptam, nagyon köszönöm nektek a bíztatást/segítséget! :)
aug. 25. 20:27
 8/17 Senior Séf ***** válasza:
100%
Festőként sokkal nyugisabb életed lesz.
aug. 25. 20:45
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Festőként nehezebb egy csapatot összehozni mert nincs sok festő és a jók külföldön vannak vagy szintén vállalkozók. Egyedül nem tudsz olyan nagy munkákat megcsinálni mert sokáig tartana egyedül egy 2 szintes házat kifesteni.

Könyvelőként szerintem egyszerűbb alkalmazottakat találni. Eleve nők és ferfiak is csinálnak könyvelést, nem jellemző hogy alkeszok mennek könyvelőnek és mindig vannak cégek, egyéni vállalkozó aiknek szükségük van könyvelőre.

Ha jól tudom könyvelést nem papír alapon csinálják és így egy kis semmi közepén lévő faluból is tudsz könyvelni budapesti cégeknek, csak legyen interneted.

Festőként csak 20-30 kmes körzetben tudsz jobban munkát vállalni

aug. 31. 21:09
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindig van szükség könyvelőre igen, de Pest kivételével máshol nem igazán fizetik meg. És ha egyedül fest valaki, akkor kérhet érte többet is, nem az van, hogy csapat van és elosztódik a teljes összeg. Ráadásul nem is kell másik festőhöz alkalmazkodni. Egy 2 szintes ház kifestésével simán kijön 3-400 ezer tiszta haszon. Ami 1 hét alatt simán megvan és magadnak osztod be mettől meddig dolgozol. Úgyhogy ezek elég szar érvek voltak.
aug. 31. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!