Szeretitek a csapatépítőket? Ha igen, miért, ha nem,
miért nem?
Figyelt kérdés
Mi értelme ezeknek? Folyamatosan jópofizni kell..eljátszani, hogy minden szép és jó, mindenre bólogatni..leghalványabb esélye is az őszinte beszédnek szinte mindig négyszemközt van..ez szerintem annak jön be, akinek a személyiségébe már teljesen "beleivódott" ez a "jópofizós, bólogatós" stílus, de most nem? - mire gondolok: senior kolléga kifejti az álláspontját valamivel kapcsolatban...ha bárki aki nem senior, más véleményen van és hangot is ad ennek, máris ott egy "nézeteltérés" ama személy és a senior srác között, ami egy következő feladatkiosztásnál / review-nál burkoltan ki is bukik, jobb esetben ki is derül, hogy még fikázta is a kollégát a vezetőség előtt..mindezt miért? - mert a személynek van egyénisége, véleménye, határozott véleménye, aminek sajnos úgy tűnik nem szabad hangot adni..Ti hogy látjátok ezeket? A fenti eset velem is megtörtént, valamint hozzám hasonlóan másik junior kollégámnál is ugyanezt láttam..ő utána már rutinosabb volt, mert egy következő beszélgetésen, amikor egy személyes véleményével már maga a senior nem értett egyet, nem mert vele érvelő-beszélgetésbe kezdeni, csak azt mondta: ühüm. És erről szól az egész irodai élet..a senioroknak bólogatnak a mediorok és juniorok..egyet felejtenek el: 3-4 év és a most junior is senior lesz:) Bár valszeg velük anno ugyanezt csinálták, amikor ők voltak lentebb a ranglétrán, és ezért érzik a késztetést, hogy ők is így bánjanak a kezdőbb kollégákkal..szomorú mindenesetre.
Azt láttam még, hogy főleg azok a juniorok zavarják leginkább a seniorokat, akikben (szerintük) "túlteng" az energia...én még sosem láttam pörgös, energiával teli, lelkes seniort..juniort már annál inkább. De most miért nem lehet elviselni, ha valaki energikus és élettel teli az életben? Miért kell ezt lehúzni a seniornak a saját szintjére? (akkor megnyugszik, hogy senki nem fog nála lelkesebben dolgozni? :( :( )
aug. 25. 17:24
2/15 Metionin válasza:
Én igen de nálunk a csapat is normális meg nem ilyen jópofizós vacsorával van elintézve. Általában valami feszkó levezető programra megyünk, lövöldözni nagyon szeretünk, így paintball, lézerharc meg hasonlók szoktak lenni, utána eszünk egy olyan helyen, ahol még senki sem evett és kipróbáljuk a cég pénzén :D de évente többször elmegyünk pl. kirándulni a kollégákkal anélkül, hogy a vezetőség tudná, szóval bírjuk egymást. Ilyen megkülönböztetés sincs a juniorok és seniorok között,amit írtál, a tied egy eléggé szar munkakörnyezet lehet, ott valószínűleg én sem szívesen járnék csapatépítőkre.
aug. 25. 18:50
3/15 anonim válasza:
Nem szeretem ezeket a rendezvényeket, mert teljesen értelmetlen időtöltés.
Semmit nem javítanak a munkahelyi közösség tagjainak egymáshoz viszonyulásán, képmutató pénzpazarlás.
aug. 25. 20:42
4/15 anonim válasza:
Semmi értelme, mert nálunk utána pár ember elmegy onnan.
aug. 25. 21:23
5/15 anonim válasza:
Én sem szeretem, mert nem jó a csapat, ahogy nálatok sem. Viszont képzeld el, hogy ahol jó a csapat, ott király dolog.
aug. 26. 05:04
6/15 anonim válasza:
Szeretem, kicsit lazábban, kötetlenebbül vagyunk együtt. Mondjuk hozzá tartozik, hogy nem kötelező és normális a csapatom, pedig elég sokszínű, korban, élethelyzetben, előéletben, mindenben.
aug. 26. 10:01
7/15 anonim válasza:
Nálunk szinten aluli a dolog..
Mindenki utál mindenkit, mindenki kibeszél mindenkit.
Én sose megyek ilyenekre, a többiek is csak az ingyen kajáért/piáért… az utóbbinak vége lett és hétfőn lehetett hallgatni, hogy jessszuss láttad ezt meg azt, hogy mit csinált tiszta ciki, szégyen stb…
aug. 26. 16:09
8/15 anonim válasza:
Nem, miután megtapasztaltam tavaly.
Azzal a céllal került megrendezésre, hogy a különböző csoportok közötti kommunkiációt javítsuk, a nézeteltéréseket megoldjuk és újító ötletekkel álljunk elő a jövőre nézve.
Az előadó "coach" egy szabados, tiszteletlen illető volt, akinek inkább a színpadon lett volna a helye...
Szembekötős játékban kellett résztvenni, az elrejtett tárgyat pedig egy férfi kolléga fenékzsebébe helyezte el abban az esetben, ha a bekötött illető nő volt...én elutasítottam, hogy vakon megtapogassam a munkatársam és ezért béna, antiszociális, önállótlan szerencsétlennek analizált ki mindenki előtt...
Több napba telt, mire tovább tudtam lépni a nyilvános megaláztatás után.
aug. 26. 23:58
9/15 A kérdező kommentje:
8: az igen. :(
Köszönöm Mindenkinek a hozzászólásokat. Hacsak tehetitek, hagyjátok ott a rossz munkahelyeket (tehát amíg megvan a jelenlegi "rossz", aktívan keressetek újat), mert azt gondolom csak így lehet jobb az élete az embernek, ha nem marad a mérgező környezetben..én is így teszek épp jelenleg. A mérgező arcok meg hadd maradjanak meg egymásnak, ők úgysem fognak rájönni, mi a gond, és a normális értékrendűeket fogják csak hibáztatni - de higgyétek el, előbb utóbb ők lesznek kevesebben, ráadásul egy normális csapatba kb. esélyük sem lesz bekerülni, ha később bárki közülük szintén új helyet keresne..szóval végső soron az jár jól, aki törődik a mentális egészségévél és nem hagyja leamortizálni magát.. Kitartást! Egyre fontosabbak lesznek a soft skill-ek, ahogy terjed az AI, és ennek bizony része az emberi kedvesség , barátságosság is (valamint érdemes külföldi országokba is jelentkezni, én most elsősorban ezt csinálom, ne adjátok fel!).
aug. 27. 14:04
10/15 Metionin válasza:
#8. Ez azokra a lakodalmas játékokra emlékeztet, amik szintén nagyon gázak :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!