Mennyi esélyem van arra, hogy kevés tapasztalattal felvesznek bolti eladónak?
Nekem ugyan nincs bolti eladói végzettségem, viszont van pár év eladói munkatapasztalatom. Igazából egyik sem sokat oszt vagy szoroz. Releváns szakmai tapasztalat ide vagy oda, engem is utasítottak már el több üzlettől is, mert hiába próbáltam leplezni, megneszelték, hogy csak ideiglenes megoldásként kellene a munka. Talán ez a legnagyobb hiba, amit egy bolti eladói interjún elkövethetsz.
Ilyen helyekre leginkább olyan embereket keresnek, akiknek se kutyájuk, se macskájuk, nem folytatnak mellette tanulmányokat, semmi fix programjuk nincs, tehát akik rugalmasak, szolgalelkűek és magas a stressztűrő képességük. Az interjúkon többnyire ezen tulajdonságokat igyekeznek kipuhatolózni, tesztelni. Továbbá ne legyen az ember túlképzett sem, mert akkor szerintük hamar lelépsz, ezért valamennyi meglévő papírt, nyelvvizsgát, képesítést érdemes letagadni. Ha túlságosan ambíciózusnak tűnsz az is hátrány lehet.
Lényeg, ami lényeg: tapasztalat nélkül is be lehet kerülni a valamennyi üzlethez, amennyiben kellően szolgálatkész, rugalmas és lojális dolgozó benyomását kelted.
Ha nem c type vagy akkor 100%.
Ha az vagy akkor 90%.
A kutya se akar dolgozni így mindenkit felvesznek nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!