Ha megtagadom a munkavégzést a 30 feletti irodai fokra hivatkozva, azt hogy lehet úgy, hogy ne szedjék le a szabimat, mert munkáltatói hiba?
Van klíma de nem kapcsolják be. Klímaháború ment. Belefáradtam.
Másoknak van ventije, a cégnél van kb 3 ventilátor meg 10 irodahelység az emeleten.
És a többségnek meg a nyalisoknak van mindig igaza hogy nem kapcsoljuk be.(közös folyosón vannak a klímák onnan lennének hűtve az irodák)
Az én irodám meg pont olyan fekvésű, hogy katlan van, ellenben az övékkel.
Folyamat félájultan dolgozom meg hőgutásan. Elegem van.
Eddig az egész nyarad erről szólt, hogy írkáltad ide a klímaháborús kérdéseidet, tehát megmaradtál.
A gond veled van, ez egyértelmű.
Soha nem változtathatod meg a környezeted, de ha nem tetszik a környezet, azt megválaszthatod, hogy benne maradsz-e.
Egy kérdést se írtam ki eddig klímáról.
És a munkaltató kötelessége lenne megoldani ezt, nem nekem.
1:Fordulj a jogaiddal azokhoz a munkásokhoz, akik ugyanebben az időben például aszfaltozzák az utat, amin keresztül te a meleg irodádba jársz.
2: Felmondasz.
Nincs olyan jogszabály vagy egyéb rendelet, de még a munkakör leírásodba sem szerepel, hogy klímázott irodát fognak biztosítani neked.
Szóval mehet szabira, fizetetlen szabira, másik munkahelyre, vagy maradsz és beletörődsz.
#2-es
Ezt én írtam ki
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
A kérdezőnek igaza van. A munkáltató kötelessége az irodát (EF) 24 fokra lehűteni, ha a kinti-, globális hőmérséklet 3 napon keresztül meghaladja a 27 fokot. Munkaügyi Törvényekben bent van.
Munkaügyi Felügyelősegnek kell jelenteni. Ők azonnal intézkednek.
Jövő héten 36 fok lesz.
Végülis én munkahelyet váltottam.
Igen kötelessége lenne.
Csak ha nem teljesíti akkor hivatkozhatok e valamire. Néha úgy érzem elevenen főznek szép lassan meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!