Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A megérzésemre hallgassak, a...

A megérzésemre hallgassak, a HR-re vagy abból induljak ki, hogy nem vettek fel?

Figyelt kérdés

Szokásos eset történt velem: interjú a HR-rel aztán ilyen interjú ilyen menedzserrel, olyan interjú olyan menedzserrel, a végén pedig ajánlat helyett egy automatikus elutasító email.

Ezt követően beszéltem a HR-rel és azt mondták, hogy megfeleltem a pozicióra, de lecsúsztam a második helyre. Ezen felbátorodva, amikor meghirdettek egy konkrétan ugyanolyan pozíciót, aminek az interjú körein átmentem (a kiírása szóról szóra ugyanaz volt, a tapasztalati szint volt más), akkor ugyanaz a HR-es megkeresett továbbküldte az önéletrajzomat, még mondta is, hogy majd így az interjún meg úgy…, aztán másnap se szó, se beszéd elutasítottak, be se hívtak már interjúra.

Jól sikerültek az interjúim, éreztem és pozitív visszacsatolásokat is kaptam, gyorsan ment a folyamat is, nem tököltek.

Zavar ez az egész, hogy így alakult, mert nagyon fontos lett volna nekem és nem tudom addig elengedni, amíg rá nem jövök, hogy végig csak hitegettek-e. Azon gondolkoztam, hogy ha az első jelentkezéskor nem feleltem volna meg, akkor a másodiknál a HR-es tovább se küldte volna az önéletrajzom, mondván, hogy alkalmatlan vagyok (megnézte a rendszerben és akkor mondta, hogy amúgy megfeleltem). Lehet, tényleg másodjára tapasztaltabbat kerestek, de akkor meg miért hívott fel a HR? Vagy lehet egész végig nem feleltem meg, csak végig hitegettek? Nem értem és ezzel gyötröm magam.

júl. 21. 00:34
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Szokásos korrekt munkáltató
júl. 21. 00:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Te mire gondolnál?
júl. 21. 00:37
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Hogy az első eset igaz, a másodiknál meg beelőzött egy protekciós, így hiába küldte a hr.
júl. 21. 00:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Az bánt a legjobban, hogy beleadtam 100%-ot, azt éreztem, hogy ügyes voltam (ami nálam nagy szó, ha ezt érzem magammal kapcsolatban) és a végeredmény egy nagy semmi. Tudom, szokjak hozzá, mert ilyen az élet, de azért rosszul esik.
júl. 21. 01:03
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem kell magadra venni. Jó munkahelyeket mindenki ajánlgatja az ismerőseinek és az, hogy valakit protekcióval vesznek fel, nem jelenti automatikusan, hogy az az illető alkalmatlanabb a feladatra, csak a főnökség is inkább biztosra megy, van aki a volt munkahelyet keresi meg, hogy milyen ember a jelentkező, van akinek meg elég, hogy a már ott dolgozó mondja, hogy a Béla jó. Lehet legközelebb téged keres meg valami haverod, hogy van náluk egy jó hely. Én is beajánlottam nemrég egy volt kollégámat a mostani munkahelyemre, mert tudom, hogy dolgozik, megbízható, értelmes, stb. Csak nálunk úgy döntöttek végül, hogy most mégsem kell új ember, mert nincs annyi munka, de elrakják aztán talán majd egyszer… de nekem is 2-3 hétig “kellett” hitegetnem az ismerőst, hogy majd hívják, mert nekem is ezt mondták. :D

Ha szerinted jól mentek az interjúk, akkor inkább ezt az érzést tartsd meg és legközelebb is magabiztosan menj majd egy másikra.

júl. 21. 04:52
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell ebbe többet belelátni, mint ami.

Esélyes voltál, elhasaltál az utolsó lépcsőn. Ezzel nincs semmi, előfordul.

Azt bizonyítja, hogy reális esélyed van ilyen állást megcsípni.

Ha jól értem, ugyanahhoz a céghez jelentkeztél mégegyszer. Mégis miért?

Ha szerinted van adatbázis, akkor megtaláltak volna benne.

Ezer egy oka lehet, hogy miért csúsztál az első kiválasztásnál a második helyre, nem tippelgetnék, de valószínű egyszerűen eljutott az önéletrajzod olyanhoz, aki első körben is aktív részese volt a kiválasztásnak, és dobta, mondván egyszer már valami miatt nem kellettél, most sem fogsz.

Az már egy másik kérdés, hogy a hr-es kislány miért nem tudja/meri/akarja ezt egyenesen kommunikálni. Ahogy sokszor kiveséztük ezen az oldalon is, a HR szakma ebben az országban nagyon alja. Rengeteg olyan ember dolgozik benne, aki totálisan alkalmatlan bármilyen szellemi munkára, nem hogy emberekkel foglalkozzon. De mivel az utóbbi években csak az nem csinálhatott meg egy hr jellegű bsc-t, aki nem akart, így teli van alkalmatlannal a szakma. Nem érdemes ennél többet belelátni.

A jövőre nézve pedig: Nem szabad beleszerelmesedni egy pozícióba egy hirdetés alapján, mert nagyot koppanhatsz később, na meg elszalaszthatsz nagy lehetőségeket

júl. 21. 08:29
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Így Van, a HR itthon a kb "nem értek semmihez de valaki akarok lenni" kategória életképtelen nők gyűjtőhelye.

Megfeleltél, de engedd el azt a céget, próbálkozz máshol.

júl. 21. 08:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Ezt a céget el kellene felejtenem örökre?
júl. 21. 11:33
 9/10 anonim ***** válasza:
80%

#8: Nem feltétlenül.

Majd ha lesz olyan nyitott pozíció, amire alkalmas vagy, akkor pályázhatsz nyugodtan újra.

júl. 21. 11:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
júl. 21. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!