Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tehetségtelen artista lélekkén...

Tehetségtelen artista lélekként örök szenvedés lesz nekem a munka világa?

Figyelt kérdés

Örök életemben szerettem a kreativtiás és az alkotás világát, de nagyon ügyetlen és tehetségtelen vagyok bármi ilyenhez, képtelen vagyok fejlődni ha erről van szó. 9 évet vesztegettem el gyerekkoromban zenéléshez, mindig ügyetlen voltam benne és olyan 4-5 év után meg is utáltam, mert semmi sikert nem értem el, de ebbe beleszólt az is, hogy gyakorolni is lusta voltam. Aztán 10 évet vesztegettem el értéktelen Youtubeozással és Twitch streameléssel, olyan minőségtelen gameplay tartalmak gyártásával, amelyek a lőtéri kutyát sem érdekelték.

A világ pedig alapból sem az artistáknak áll, hanem akik tényleges értéket teremtenek. Étel, vásárlói termékek előállítása, egészségügy, mérnökök, stb. Tehát megfogható, hasznos dolgok. Én ilyen területeken képtelen vagyok jó szívvel dolgozni. Lehet akár egy kényelmes, könnyű irodai számítógépes munka is, rosszul leszek a heti 40 órás bezártságtól, láncra verettségtől. És itt nem csak az irodába bezártságra gondolok, hanem pl. egy építkezésen is rosszul leszek, hogy valahol ott kell lennem X órában egy nap és nem hagyhatom el a helyet, nem lehetek öntörvényű a nap 24 órájában.

Konkrétan azon gondolkodom, hogy mivel tudom, hogy nem lesz jobb az élet és az igények/kereslet sem fog megváltozni, ezért el kéne dobnom az életem. Értelmetlenek a mindennapjaim az alkalmazotti létben, nem tudom élvezni az életet és az értelmetlen, minőpségtelen alkotásomra sem jut a munka mellett idő és energia.

Örökké így fogok érezni amíg világ a világ? :(

júl. 19. 01:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos aki ilyen típus az szenvedni fog

Én is érzékeny vagyok, csak a szép dolgok érdekelnek, ha valami hivatalos ügyet el kell intézni már rosszul vagyok

Gyűlölöm a papírokat, a nyomtatványokat nem értek az üzlethez, az inflációhoz, undorodom az ilyen dolgoktól

júl. 19. 03:12
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem értem hogy ha 10 éven keresztül gyártottál videókat, és streameltél, akkor miért nem csináltál olyan tartalmakat, amik kielégítettek volna intellektuálisan?

Nem beszólni akarok, de ha ennyi idő alatt nem fejezted ki a kreativitásodat, akkor van egyáltalán mit kifejezned?

Vagy csak elméletben tűnik izginek ez a művészlélek elképzelés?

Na mindegy. Aki nem akarja megerőltetni magát, annak tényleg sz0pás lesz az élete, tökmindegy hogy mit kezd magával (vagy mit próbál kezdeni magával, amíg bele nem un az első kudarcélmény után).

De nyugi, van ám középút is az önkifejezés és az irodai számítógép nyomkodás között. Választhatsz magadnak bármilyen életet, lehetsz állatorvostól kezdve, papon, rendezvényszervezőn, régészen át, az egész Európát bejáró kamionsofőrig bármi.

júl. 19. 04:50
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj neked lenni a “sztárnak”, kitanulhatsz egy szakmát ezeken a területeken, ami vonz, azt mondják ugye, aki nem tudja, az tanítja… Rengeteg lehetőség van vállalkozóként, hogy te támogass művészeket. Csak bele kell fektetni az időt, meg kell találni a lehetőséget, hogy valaki kezdőként dolgozzon veled. Utána könnyebben megy tovább.
júl. 19. 05:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Egész életemben szerettem alkotni, a zenével a mai napig foglalkozom sokat, de nem tudnék és nem is szeretnék ebből megélni. Az életem része.

Viszont mivel az ember sokoldalú, nyitottsággal talál olyan hivatást, amiből gond nélkül megélhet. Így tettem én is.

júl. 19. 06:02
 15/20 anonim ***** válasza:
91%
A múltkor még felvettek egy svédországi egyetemre, azzal mi a helyzet?
júl. 19. 06:36
 16/20 anonim ***** válasza:
87%

Menthetetlenül lusta és önző vagy, ezért nem tudsz beilleszkedni a társadalom. Ráadásul fogalmazni sem tudsz, az artista a cirkuszi mutatványost jelenti, de te a művészt akartad volna használni.

Miért mindig a leghülyébb, legéletképtelenebb és legkevésbé alkalmazkodók akarják mutogatni magukat? 🤮 Senki sem kíváncsi a semmmittevésedre.

júl. 19. 07:55
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld el, én sem szeretek a gyárban robotolni, valamint másfél órát buszozni vidékről nagyvárosba, ráadásul mindezt minimálbérért. Én is szívesebben lettem volna autóversenyző, bokszoló vagy esetleg vadászpilóta, de ez nem így működik. Középiskola után el kellett mennem dolgozni, mert a családom (szüleim és a testvérem) rohadtul szegény volt, nem jutottunk egyről a kettőre. Dühös voltam-e és elkeseredett emiatt? Persze, de tisztában vagyok azzal, hogy ezt nem fogom örökké csinálni, terveim vannak, gyűjtöm a pénzt, ahogy tudom és ki fogok törni ebből az "életnek" nevezett langymeleg szarkupacból, de még idő és rengeteg munka kell hozzá. Így is fel lehet fogni...
júl. 19. 08:06
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
Az "artista " nem az aki a cirkuszban a porondon pattog? :/
júl. 19. 08:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azt hittem valami csámpáslábú légtornászról lesz szó, erre csak egy újabb lustaság...

Aki ma nem tudja azt sem kitalálni mit kreatívkodjon, az annyira nem is kreatív, nyugodtan beállhat "bérrabszolgának"

júl. 19. 13:16
 20/20 Senior Séf ***** válasza:
100%

"azt tudom, hogy alkotni és előadni szeretek."

Találj ki valami másokat érdeklő, de egyedülálló terméket.

dec. 3. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!