Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tehetségtelen artista lélekkén...

Tehetségtelen artista lélekként örök szenvedés lesz nekem a munka világa?

Figyelt kérdés

Örök életemben szerettem a kreativtiás és az alkotás világát, de nagyon ügyetlen és tehetségtelen vagyok bármi ilyenhez, képtelen vagyok fejlődni ha erről van szó. 9 évet vesztegettem el gyerekkoromban zenéléshez, mindig ügyetlen voltam benne és olyan 4-5 év után meg is utáltam, mert semmi sikert nem értem el, de ebbe beleszólt az is, hogy gyakorolni is lusta voltam. Aztán 10 évet vesztegettem el értéktelen Youtubeozással és Twitch streameléssel, olyan minőségtelen gameplay tartalmak gyártásával, amelyek a lőtéri kutyát sem érdekelték.

A világ pedig alapból sem az artistáknak áll, hanem akik tényleges értéket teremtenek. Étel, vásárlói termékek előállítása, egészségügy, mérnökök, stb. Tehát megfogható, hasznos dolgok. Én ilyen területeken képtelen vagyok jó szívvel dolgozni. Lehet akár egy kényelmes, könnyű irodai számítógépes munka is, rosszul leszek a heti 40 órás bezártságtól, láncra verettségtől. És itt nem csak az irodába bezártságra gondolok, hanem pl. egy építkezésen is rosszul leszek, hogy valahol ott kell lennem X órában egy nap és nem hagyhatom el a helyet, nem lehetek öntörvényű a nap 24 órájában.

Konkrétan azon gondolkodom, hogy mivel tudom, hogy nem lesz jobb az élet és az igények/kereslet sem fog megváltozni, ezért el kéne dobnom az életem. Értelmetlenek a mindennapjaim az alkalmazotti létben, nem tudom élvezni az életet és az értelmetlen, minőpségtelen alkotásomra sem jut a munka mellett idő és energia.

Örökké így fogok érezni amíg világ a világ? :(

júl. 19. 01:14
A kérdező szavazást indított:
Kínszevedés lesz ez így, igen.
Nem lesz szenvedés, van rá megoldás (leírom)
18 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
58%
Mennyi idős vagy? Nem lehet, hogy egyszerűen csak nem találtad még meg a helyed a világban? Lehet, hogy egy olyan szuper közösségbe keverednél, ahova minden nap lelkesen mennél be.
júl. 19. 01:26
 2/20 A kérdező kommentje:
24 vagyok. Biztosan nem találtam meg a helyem, de azt tudom, hogy alkotni és előadni szeretek. Videóvágás, képszerkesztés, szkriptek írása, streamben bohóckodás, stb. Tehát tök mindegy milyen sziper-szuper közösségbe keverednék, ha a munka egy átlagos 8-4 polgári munka, akkor egy nyomorúságos szenvedés lesz az egész. Vagyis hát ezt érzem.
júl. 19. 01:31
 3/20 IgaziÚriember ***** válasza:
33%

Az artisták semmi értéket nem teremtenek, ezt jól mutatja, hogy mennyire be vannak fosva a mesterséges intelligenciától + a tény hogy versenyeken alulmaradtak primitív LLM modellekel szemben ez azért eléggé megkérdőjelezi az egzisztenciájukat.

Attól még élhetsz teljesen normális, boldog életet hogy nem bohóckodásból akarsz megélni, sőt...

júl. 19. 01:50
 4/20 A kérdező kommentje:
Ja és a videóvágás meg képszerkesztésnél saját "szellemi" dolgokat értek. Tehát szerintem ugyanúgy halálomon lennék, ha rendelésre csinálnám a képet/videót. De ha valami olyan videojáték vagy utazós videó/kép amit én csinálok és szórakoztató, akkor azt bármikor megcsinálom. Bár, már kezdem elveszteni az utolsó tüzet is ezzel kapcsolatban, főleg azért mert 10 éve nem érdekli senkit sem.
júl. 19. 01:52
 5/20 anonim ***** válasza:
63%

Én sem tudnék így élni, hogy állandóan bezárva kell lennem egy helyre és időben korlátozva.

Mindezt azért, hogy legyen mit enni.

Ez olyan, mint a rabszolgaság.

Szerintem is csak azoknak van élete, akik otthonról dolgoznak vagy kötetlenül, nem időre bezárva, mint az állatok.

Ez nem élet, hanem egy állandó szorongásos körforgás.

Persze van, aki szeret így élni, de nem a művészlelkek, hanem olyanok, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni, így nekik ez nem tűnik szolgaságnak.

júl. 19. 01:55
 6/20 A kérdező kommentje:

Na ez az IgaziÚriember. Konkrétan nincs értelme annak amit csinálnak már. Viszont én nem akarok, nem tudok normális értéket teremteni egy polgári munkával. Nem tudom pár hétnél tovább húzni egy átlag munkahelyen. Bezárva érzem magam, láncraverve mint valami rabszolga. Már csak a korbácsolás hiányzik úgy érzem és tényleges munkatábor érzés számomra a 40 órás munka. Legyen az iroda, építkezés, gyár, akármi.

Hogy éljek így boldog életet? Képtelen vagyok úgy élni, hogy oké akkor most dobjunk ki minden nap 8+ órát az életemből és nagyon sok energiát, hogy aztán nulla energiával csináljak valamit aóz icipici "szabad"időmben. Akkor már nem érdemesebb eldobni az életem, ha ezt így mentálisan nem tudom elfogadni?

júl. 19. 01:57
 7/20 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek veled 5-ös. Polgári munka = rabszolgaság. Pontosan ezt érzem. Nem marad időm és/vagy energiám a saját Youtube és Twitch csatornámra. 2 havonta 1 videónál többet nem tudok kirakni (amit max 10-20 ember néz meg, bár abból lehet 10 én vagyok). Heti 1-2 streamnél többre nem vagyok képes, ami általában 0-1 nézőszámmal rendelkezik (bár abból lehet az 1 sokszor én vagyok).
júl. 19. 02:01
 8/20 anonim ***** válasza:
87%

Martin, hogyhogy végűl nem az utcán csövelsz? Anyud megfeledkezett az 1 hét ultimátumrol? Elég nagy voltál az egyik kérdés alatt, hogy te inkább lennél hajléktalan, csak ne kelljen dolgoznod. :D

Egyébként te magad is írtad, hogy lusta voltál fejleszteni magadat, így valóban kevesebb eséllyel indúlsz az életben, de még mindig tudnád magad fejleszteni, esetleg egy homeoffice munkát keresni, vagy egy kurzust kitanulsz. Nem lehetetlenek ezek, és tele van az internet sok hasznos infóval, amikből tanulhatnál. Akarat kérdése az egész.

És értem a mentális állapotodat, anyukád nem tud nevelni, gondolom sose készített fel téged az életre, és elhanyagolta az érzéseidet, nem teljesítette azt, amit egy anyának kellett volna. Feltételezem egész életébe ő is csak a rinyáját ömlesztette rád. De ha te is csak rinyálsz állandóan, akkor nem leszel előrébb, mentálisan pedig ugyanolyan maradsz...

júl. 19. 02:19
 9/20 A kérdező kommentje:
Itt nem ez a lényeg 8-as. Az a lényeg, hogy nem akarok olyan polgári munkát amire igény van. Hiába fejleszteném magam, ugyanolyan rossz lenne. Viszont nincs igény a művészlelkemre.
júl. 19. 02:24
 10/20 A kérdező kommentje:
De ja, inkább lennék hajléktalan mint egy átlagos bérrabszolga.
júl. 19. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!